Rukomet

Francuska - Rusija 20:19

Karlo Dževerlija, Branimir Korać • četvrtak, 11.12.2003.

Drugi susret današnjeg programa u zagrebačkoj skupini igrale su reprezentacije Francuske i Rusije. Francuskinje su prije početka današnjeg programa slovile kao najveće favoritkinje za prolaz u polufinale...

Ruskinje su vrlo uvjerljivo odigrale u Poreču u prvom krugu, ali nakon dolaska u Zagreb igraju dosta promjenjivo i u dvije utakmice uspjele su osvojiti svega bod. Nakon pobjede Koreje nad Francuskom, ova utakmica im je bila biti ili ne biti za ulazak u polufinale i tako su se i postavile od samog početka.

Francuskinje od samog početka susreta imaju velikih problema s visokom ruskom 6-0 obranom. S druge strane Ruskinje u napadu rade početničke pogreške i rezultat nakon 15. minuta igre glasi svega 3:1 za Rusiju. Francuskinje svoj drugi gol postižu tek u 19. minuti kada smanjuju na 4:2. U susretu s malo pogodaka, Francuskinje do 23. minute izjednačuju na 4:4. Rusija preko Muravyeve i Pazich ponovo odlazi na plus dva, 6:4, a u 27. minuti četvrtim golom Muravyeve i na 8:5. Do kraja poluvremena Francuskinje se uspjevaju približiti na konačnih 8:7.

Slika 1 od 1.
Foto: Karlo Dževerlija

Početkom drugog poluvremena Ruskinje u 36. minuti odlaze na plus tri, 11:8, ali Francuskinje u 42. minuti preko Tervel ponovo izjednačuju na 12:12. Prvo vodstvo Francuskoj donosi Jacque u 43. minuti, ali Ruskinje s dva brza gola vraćaju prednost u svoju korist. Obje vratarke brane odlično, i Nicolas i Suslina, i reprezentacije u posljednjih deset minuta ulaze rezultatski poravnate 16:16.

I dalje gledamo nervoznu i rastrzanu igru u kojoj se reprezentacije izmjenjuju u vodstvu i nitko ne može doći do opipljivije prednosti. Francuskinje u 57. minuti preko Jacques odlaze na 19:18 i nakon greške Ruskinja imaju prigodu za plus dva što i koriste i pogotkom Leile Lejuene sa sedam metara odlaze na 20:18. Ruskinje dvije minute do kraja također pogađaju sa sedam metara (Muravyeva) za 20:19.

Nakon pogreške Francuske, slijedi pogreška Rusije i Lejeune 28 sekundi prije kraja ima sedmerac za konačnu odluku. Odlična Suslina brani udarac sa sedam metara, ali u posljednjem napadu nakon izrađene akcije na lijevo krilo, Nicolas brani udarac Aline Dolgikh za pobjedu 20:19. Ovom pobjedom Francuska je osigurala prvo mjesto u skupini i prolaz u polufinale, dok su Ruskinje poput Španjolske bez polufinala.

Što se tiče najboljih pojedinaca, Francusku je predvodila odlična vratarka Valerie Nicolas s 15 obrana, a prvi strijelac bila je Melinda Jacques sa četiri pogotka. Kod Rusije najefikasnija bila je Nadezda Muravyeva sa šest pogodaka.

Slika 2 od 3.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!