Ostali sportovi

Sevilla: Skelini u polufinalu

Sportnet • nedjelja, 15.09.2002.

Svjetsko veslačko prvenstvo u Sevilli počelo je vrlo dobro za hrvatsku veslačku reprezentaciju. Braća Siniša i Nikša Skelin uvjerljivom su pobjedom u kvalifikacijskoj utrci izborili polufinale. Češki dvojac prijetio je do polovice utrke, no tada su Skelini pojačali ritam i s prednošću od dvije dužine čamca prvi prošli ciljem.

"Nismo krenuli svom snagom, odlučili smo se za laganiji start. Kroz sredinu utrke smo se odvojili, naš ritam nisu mogli pratiti ostali, prije svih Česi koji su nam bili glavni konkurenti u utrci. Imali smo mirnu završnicu, zadnjih 500 metara smo praktički proveslali", rekao je po završetku utrke stariji Skelin, Siniša.

Slika 1 od 1.

"Vidim da su Australci i Englezi također pobijedili u svojim skupinama, oni su nam najjača konkurencija u borbi za zlato. No, vidjet ćemo što će donijeti sljedeće utrke, polufinale i finale", zadovoljno je rekao Nikša Skelin.

Mirna Rajle također je imala uvjerljiv nastup, i ona je uvjerljivom pobjedom izravno ušla u polufinale i tako izbjegla repesaž.

" Bilo je dobro, do polovice staze sam bila izjednačena s Britankom (Kirsten McClelland-Brooks), no onda sam se odvojila. Ona je još par puta pokušavala ali sam izdržala sve napade i uvjerljivo pobjedila. Plan je i bio ići jako i pobijediti, te tako izbjeći represaž. Sad se moram spremiti za četvrtak i polufinale. Moj cilj je finale, nešto više ne želim obećavati", rekla je Osječanka.

Mario Vekić i Ante Kušurin bili su treći u kvalifikacijama dvojaca na pariće, njih u utorak očekuje repesaž. To je i bilo očekivano jer u njihovoj su skupini pobijedili svjetski prvaci Mađari.

Sutra će prve utrke imati četverac s kormilarom i osmerac. Pobjednici kvalifikacija izravno će u finale, ostale očekuje repesaž. Jučer je održan Kongres svjetske veslačke federacije na kojem se Hrvatska kandidirala za domaćina Svjetskog seniorskog prvenstva 2007., te za Masters godinu dana ranije. Kandidiran je i Dubrovnik za domaćina izvanrednog kongresa 2005. godine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Ostali sportovi

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!