Tenis

Hopman Cup: Serena i Blake "kopirali" Australce

Ivor Krapac • petak, 03.01.2003.

Navijači u Perthu će sutra uživati u priželjkivanom velikom finalu Hopman Cupa - Australija protiv SAD-a! Domaća reprezentacija je svoj dio posla dovršila jučer protiv Češke, a danas su im se pridružili Amerikanci, na sličan način. Belgija je "pala" u produženom tie-breaku odlučujućeg meča parova...

Rasplet, ipak, nije bio identičan jučerašnjem. Serena Williams i James Blake za 7:6(6), 3:6 i 10:5 protiv Kim Clijsters i Xaviera Malissea nisu morali spašavati meč-lopte, što je jučer uspjelo domaćinima protiv Češke...

Uzbuđenja, međutim, nije nedostajalo. Počelo je uzvratom Serene Williams za izgubljeno finale prošlosezonskog, nedavnog, finala Mastersa u Los Angelesu - Kim Clijsters je "pala" sa 7:5 i 6:3... Meč koji se očekivao od početka turnira, unatoč pobjedi, nije donio potpuno zadovoljstvo prve tenisačice svijeta: "Još nisam na razini na kojoj bih htjela biti, nisam čak ni blizu... No, ne mogu se previše žaliti, ipak nije lako igrati protiv Kim."

Odluku u parovima "namjestio" je Xavier Malisse, sa 7:6(6) i 6:2 protiv Blakea. Nije bilo dovoljno, kocka je ipak "odabrala" Amerikance... I intrigantan "obračun" za "krunu" - dosad sjajna Alicia Molik protiv Serene Williams, Lleyton Hewitt protiv Jamesa Blakea, a u mješovitim parovima Hewitt i Serena na suprotnim stranama mreže. Dvoboj prvog i prve na svijetu.

Španjolska se oprostila bez obrane naslova, ali ipak neće otići potpuno "praznih ruku". Počasnu pobjedu upisali su s 2:1 protiv Uzbekistana, uz 6:2 i 6:4 Virginije Ruano Pascual i Tommya Robreda protiv Irode Tuljaganove i Olega Ogorodova u odlučujućim parovima. Prethodno je Tuljaganova sa 7:6(6) i 6:0 bila bolja od Ruano Pascual, a Robredo uzvratio sa 6:0 i 6:4 protiv Ogorodova.

Skupina A: SAD - Belgija 2:1, Španjolska - Uzbekistan 2:1.
1. SAD 3-0 (8-1 u mečevima)
2. Belgija 2-1 (6-3)
3. Španjolska 1-2 (3-6)
4. Uzbekistan 0-3 (1-8).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Tenis
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!