Tenis

Adelaide: "Ljubo" bez finala parova

Ivor Krapac • subota, 04.01.2003.

Ivan Ljubičić i Australac Andrew Florent nisu došli do finala parova 322 000$ vrijednog ATP turnira u Adelaideu. Maks Mirnji i Jeff Morrison su među posljednja četiri ipak bili prejaki - završilo je sa 6:4 i 6:1.

Finale singla donosi "sudar" nepostavljenih tenisača. Igrat će belgijski kvalifikant Kristof Vliegen i Rus Nikolaj Davidenko, dvojac koji dosad nije bio tako daleko na ATP turnirima. Vliegen nije ni mogao biti - do Adelaidea nikad nije ni zaigrao na turniru najvišeg ranga! No, u sezonu je ušao "tjednom iz snova", nastavivši neočekivani niz sa 7:6(1), 4:6 i 6:3 protiv Richarda Krajiceka. Kad je veliki Nizozemac osvojio Wimbledon, a bilo je to 1996., Vliegen je imao tek 14 godina, no od tada pamti i prvi susret s Krajicekom - bilo je to u Antwerpenu, na jednom trening-kampu. "Ne vjerujem da me se sjeća", rekao je mladi Belgijac. U sljedećem susretu će ipak biti drugačije...

21-godišnji Nikolaj Davidenko nije imao nikakvih problema protiv Adriana Voinee, kojeg je, uz raspoloženog suparnika, mučila i ozljeda koljena. Završilo je sa 6:2 i 6:1, Davidenko je imao puno razloga za zadovoljstvo: "Koncentrirao sam se samo na vlastitu igru i, pogotovo, prvi servis." Pravi recept ako protivnik nije 100% - ne gledati na drugu stranu mreže.

ATP Adelaide, 4.1.2003., polufinale: Vliegen (Belgija, Q) - Krajicek (Nizozemska) 7:6(1), 4:6, 6:3, Davidenko (Rusija) - Voinea (Rumunjska) 6:2, 6:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Tenis
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!