Tenis

Auckland: Kuerten "sredio" Russella

Ivor Krapac • petak, 10.01.2003.

Kad se susretnu Gustavo Kuerten i Michael Russell, asocijacija je samo jedna. Roland Garros 2001., četvrto kolo i meč-lopta koju je Brazilac "preživio" na putu do svog trećeg naslova u Parizu... Ovaj put, u osmini finala 355 000$ vrijednog ATP turnira u Aucklandu, Guga je američkog kvalifikanta "slomio" bez takvih problema, no ipak nije bilo sasvim bezbolno. Prvo je morao prespavati nakon jučerašnjeg kišnog prekida pri 1:1 u setovima, a onda je, nakon što je u trećem otišao do 3:0, još jednom navratio neželjeni "gost" s neba... Na kraju su organizatori izlaz pronašli u premještanju u dvoranu, gdje je Kuerten, sa 6:1 u odlučujućem setu, konačno uspio doći do četvrtfinalnog sudara s Guillermom Corijom.

Pod krovom su svoj susret osmine finala, koji je također započeo jučer, dovršili i Stefan Koubek i Raemon Sluiter. Austrijanac je jučer sa 6:3 dobio prvi set, Sluiter je u prvom dijelu nastavka uzvratio istom mjerom, da bi sve bilo riješeno s "razarujućih" Koubekovih 6:1 u trećem... Niz iz Dohe se nastavlja, Austrijanac je zasad na sedam uzastopnih pobjeda.

ATP Auckland, 10.1.2003., osmina finala: Kuerten (Brazil, 4) - Russell (SAD, Q) 4:6, 6:4, 6:2, Koubek (Austrija) - Sluiter (Nizozemska) 6:3, 3:6, 6:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Tenis
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!