Tenis

Amerikanci veliki izazov

Ivor Krapac • ponedjeljak, 03.02.2003.

Počela je "operacija SAD". Hrvatska Davis Cup reprezentacija je opet na okupu, pred novim velikim izazovom - u Zagreb su došli Amerikanci, pobjednici 32 izdanja u 102 godine velikog momčadskog turnira... Ovaj put u pomlađenom sastavu i bez svog prvog "reketa" Andya Roddicka, no, bez obzira na sve, vrlo opasni.

Za uvod, nakon prvih treninga, na raspolaganju novinarima bio je hrvatski izbornik Nikola Pilić, između ostalog i s vijestima o stanju ramena i lakta Gorana Ivaniševića...

Na početku napornog tjedna stvari ne izgledaju loše: "Jutros je na treningu Goran dosta dobro odigrao dva sata protiv Lovra Zovka, servirao je desetak aseva, a kasnije se nije tužio na lakat ili rame. Odluka o nastupu u parovima je samo na njemu, ne bi bilo dobro da igra s bolovima, kao u Argentini... Svi znamo da on to jako želi i da će napraviti sve da do subote bude spreman." Zasad nije radio samo Mario Ančić: "Još čeka opremu, no i to bi danas trebalo biti sređeno."

Najave i prognoze nije lako dati, izbornik je siguran tek u jedno: "Drago mi je što nema Roddicka, s njim bi bili veći favoriti, a ovako će biti potpuno otvoreno. Baš svaki meč trebao bi biti neizvjestan."

Pilić nije sakrio što očekuje od kolege Patricka McEnroea: "Za singl su vjerojatni James Blake i Mardy Fish, u paru može biti i promjena... Taylor Dent ima vrlo jaki servis, što je velika stvar na ovoj, dosta brzoj, podlozi. Tko dobro servira, ima i dobre izglede za slavlje, tu i mi očekujemo puno."

Kako će se "posložiti" naša momčad? "Ivan Ljubičić i Mario Ančić su u dobroj formi, Ivan iz Milana, a Mario nakon pobjede na dosta jakom Challengeru u Hamburgu, tako da možemo biti optimisti. U paru će, ako bude spreman, Goran igrati s "Ljubom", u suprotnom će ga zamijeniti Zovko."

Postoji i mogućnost da Ljubičić propusti parove, no samo ako će Goran moći i: "Ako prvog dana odigra jako dugi meč, od četiri i više sati, no i u tom slučaju odluka će biti na njemu."

Bilo bi sjajno da svi budu zdravi i spremni, neka se ostvare sljedeće izbornikove riječi: "Amerikanci su uvijek velika reprezentacija, naša pobjeda bila bi potvrda da imamo vrlo solidnu, jaku momčad."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Tenis
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!