Zimski sportovi

NHL: Mogilny torpedirao Tampu

Branimir Korać • srijeda, 06.11.2002.

Slika 1 od 1.

U utakmicama bogatoj večeri dogodilo se naravno i nekoliko iznenađenja. Sinoć je igrano čak osam susreta NHL-a, a svakako valja izdvojiti pobjedu Calgaryja na gostovanju kod New Jerseya te poraz Detroita na svom ledu protiv Chicaga.

Calgary je doputovao na gostovanje kod Devilsa bez prvog vratara Romana Tureka kojemu je ovo već treća utakmica za redom u kojoj ne nastupa zbog ozlijede. Dostojno ga je zamijenio McLennan koji je imao ludu večer, pogotovo u trećoj trećini u kojoj je zaustavio čak 19 udaraca. Devilsi su dobili prvu trećinu 1:0 pogotkom Mikea Dantona, ali druga trećina protječe u znaku Flamesa koji preko Mathiasa Johanssona i Stephane Yellea preokreću rezultat u svoju korist. Izjednačenje preko Collina Whitea bilo je sve što su Devilsi uspjeli još napraviti u ovoj utakmici. Pobjedu Calgaryju od 3:2 donio je Chris Drury pogotkom nakon tri minute igre u zadnjoj trećini.

New York Rangersi nisu imali previše problema protiv Edmontona i Tommyja Sala. Nakon prvih 40 minuta igre imali su vodstvo 5:1 i sve je već bilo riješeno. Peter Nedved i Radek Dvorak bili su strijelci u prvoj trećini, dok su Mark Messier, Mikael Samuelsson i Rem Murray nade gostiju pokopali u druih 20 minuta. Mike Richter ostvario je 39 obrana, a pogotke za goste su postigli Mike Comrie i Marchant.

Toronto je uspio na svom ledu svladati Tampu sa 4:3 nakon šest loših uvodnih utakmica. Izvrsni Aleksander Mogilny postigao je za Leafse čak tri gola, a jedan je postigao Darcy Tucker, kojemu je ovo stoti pogodak u NHL karijeri. Strijelci za Tampu, koja je svega šest minuta do kraja susreta imala 3:2 vodstvo, bili su Sheldon Keefe, Andre Roy i Brad Richards.

Carolina nastavlja s promjenjivim igrama. Sinoć su na svom ledu poraženi od Philadelphia Flyersa 2:1. Justin Williams doveo je goste u vodstvo koje je trajalo svega dvije minute. Tada je Rod Brind'Amour izjednačio na 1:1. Pobjedu gostima donio je John LeClair na asistenciju strijelca prvog pogotka Justina Williamsa.

Detroit nema lijek za Blackhawkse. Sinoć su poraženi 2:0. Jocelyn Thibault obranio je 18 udaraca za drugi ovosezonski shutout. Detroit protiv Chicaga na svom ledu ima nevjerojatan 0-6-3 omjer! Negativan niz su nastavili Steve Sullivan i Andrej Nikolišin sinoćnjim pogocima za momčad Blackhawksa.

REZULTATI: New Jersey - Calgary 2:3, New York Rangers - Edmonton 5:2, Toronto - Tampa 4:3, Carolina - Philadelphia 1:2 (p.), Detroit - Chicago 0:2, Columbus - Washington 3:4 (p.), Montreal - St. Louis 2:5, San Jose - Los Angeles 5:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Zimski sportovi
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!