Zimski sportovi

NHL: Noć vratara

Tomislav Pacak • petak, 08.11.2002.

Pomalo neobični rezultati bili su sinoć u NHL, jer od 11 utakmica u čak pet su vratari zabilježili shutout, to jest nisu primili pogodak. U ostalim utakmicama, Detroit se oporavio od poraza od Chicaga i svladao Boston kod kuće, dok su dobro stojeći St. Louis i Minnesota doživjeli, do sada rijetke, poraze. Washington je u divizijskom dvoboju slavio protiv Floride, dok su, nadimkom opasni i ratoborni, Sharksi i Predatorsi odigrali miroljubivi remi. No vratimo se vratarima...

U Philadelphiji su svoj derbi odigrali Flyersi i Devilsi, a sa 1:0 bili su uspješniji gosti iz New Jerseya koji su tako domaćinu prekinuli niz od šest pobjeda u nizu. Presudila je jedna pogreška, branič Flyersa Eric Desjardins izgubio je kontrolu nad pločicom, a grešku je u gol pretvorio Jamie Langenbrunner, u trećoj trećini. To je bilo dovoljno golova Devilsima za pobjedu, jer je nepogrešiv bio Martin Brodeur koji je obranio 23 udarca za svoj 56. shutout u karijeri.

Pogreška je presudila i u dvoboju Caroline i Buffala koju je domaćin dobio sa 2:0. Nakon što je branič gostiju Aleksej Žitnjik propustio očistiti pak, on je došao do Jeffa O'Neilla koji je krasnim udarcem donio odlučujuću prednost Hurricanesima. Kevin Weekes je obranio svih 26 udaraca Sabresa, koji su i sedmi puta zaredom ostali bez pobjede, od toga su pet puta poraženi.

Chicago je ponizio Atlantu u United Centeru, konačnih 5:0 realan je prikaz odnosa snaga na ledu. Novak Tyler Arnason odigrao je svoju najbolju NHL utakmicu, već prvim udarcem na utakmicu svladao je vratara Trashersa, a kasnije je pridodao još dva asista pa sada s 13 poena predvodi sve novake u NHL. Jocelyn Thibault obranio je 17 udaraca gostiju za treći shutout sezone (predvodi NHL), štoviše, drugi u nizu nakon što je "izludio" Red Wingse.

Regularni dio utakmice između NY Rangersa i Calgarya završio je s "dosadnih" 0:0, da bi potom u produžetku Rangersi "ohladili" Flamese i uzeli dva boda. Strijelac zlatnog pogotka bio je branič Brian Leetch kojem je to sedmi gol u produžetku čime predvodi sve braniče u povijesti. Dan Blackburn obranio je 26 udaraca Flamesa za svoj prvi NHL shutout, dok je Calgaryu ovo treći poraz u produžetku u posljednja četiri susreta s Njujorčanima.

Montreal je također slavio na krilima raspoloženog vratara - prošlogodišnji najkorisniji igrač lige (MVP) i najbolji golman (Vezina tropy), Jose Theodore, podsjetio je na lanjska izdanja obranivši 42 udarca Islandersa za svoj prvi shutout u sezoni. Golove za Canadiense postigli su Craig Rivet, Jan Bulis i Doug Gilmour u praznu mrežu.

Rezultati, 8. studenoga: Philadelphia - New Jersey 0.1; Carolina - Buffalo 2:0; Chicago - Atlanta 5:0; NY Rangers - Calgary 1:0 (pr.); Montreal - NY Islanders 3.0; Washington - Florida 2:1; St. Louis - Columbus 2:5; Phoenix - Minnesota 4:1; Detroit - Boston 2:1; San Jose - Nashville 2:2;

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Zimski sportovi
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!