Zimski sportovi

NHL: Colorado bez pobjede kod kuće

Tomislav Pacak • subota, 09.11.2002.

Slika 1 od 1.

Sinoć je točno jedna trećina momčadi bila aktivna u National Hockey League, a svaka od pet utakmica dobila je svog pobjednika. U New Yorku su Islandersi bili bolji od Edmontona, dok je Ottawa kod kuće izgubila od Los Angelesa. Tampa Bay potvrdila je da dobra forma s početka sezone nije slučajnost, petu pobjedu u pet domaćih susreta Lightning su zabilježile protiv Pittsburgha. Vincent Lecavalier bio je prva zvijezda večeri s tri pogotka, a još jedan je za pobjednike dodao Fredrik Modin. Alexander Daigle bio je jedini strijelac za Penguinse, za koje ovoga puta niti jedan poen nije zabilježio Mario Lemieux, prekinuvši tako niz od 11 utakmica s barem poenom.

Dallas je pobjedom od 2:1 nad Torontom pokvario povratak "kući" bivšeg vratara Eda Belfoura, koji je bio jedna od ključnih figura u uspjesima Starsa u proteklom desetljeću. Publika je ovacijama dočekala Belfoura, no igrači Dallasa bili su manje gostoljubivi - golove su postigli Jason Arnott i Pierre Turgeon, dok je jedini pogodak za Maple Leafse djelo Josha Holdena. Marty Turco nadigrao je svog bivšeg učitelja zabilježivši 22 obrane, dok je poraženi Belfour obranio 21 udarac Starsa.

Colorado je nastavio s nevjerojatno lošim izdanjima na svom ledu, gdje ove sezone još nisu zabilježili pobjedu. Za usporedbu, takav "pothvat" uspio je još samo Atlanti, koja je uvjerljivo najlošija momčad lige. Ovoga puta bodove iz Pepsi Centra "ukrali" su Mighty Ducksi iz Anaheima, i to u produžetku. Zlatni gol dao je Havelid, a ostale golove za goste postigli su Kjellberg i Salei. Coloradu se tako osvetila nezainteresiranost, koju su Avsi pokazali vjerujući da će im 2:1 vodstvo (Tanguay i Vrbata) biti dovoljno za pobjedu.

NHL, 8. studenoga: NY Islanders - Edmonton 4:1; Ottawa - Los Angeles 2:3; Tampa Bay - Pittsburgh 4:1; Dallas - Toronto 2:1; Colorado - Anaheim 2:3 (pr.).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Zimski sportovi
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!