Zimski sportovi

Edmonton iznenadio Minnesotu

Branimir Korać • srijeda, 13.11.2002.

Slika 1 od 1.

Colorado je konačno pobijedio na svom ledu. To je najzanimljivija vijest iz sinoćnjih susreta u profesionalnoj hokejaškoj ligi NHL. Dugo su se mučili sa slabašnim Columbusom, ali su na kraju ipak slavili 5:4. Nakon deset uzastopnih poraza na vlastitom ledu uspjeli su pobijediti i tako poboljšati score u međusobnim susretima s Columbusom, koji je sada nevjerojatnih 10-0. Reinprecht, koji je postigao i prvi ovosezonski gol, je uz Forsberga bio čovjek odluke u redovima Avalanchea koji su ostvarili season-high u broju upućenih udaraca na gol, čak 51. "Lijep je osjećaj kad postigneš gol, ali najvažnije je da smo mi ostvarili prvu ovosezonsku domaću pobjedu", izjavio je Reinprecht.

Ottawa je, nakon katastrofe na gostovanju u Bostonu, vratila zadovoljstvo pobjedom na gostovanju kod Islandersa 5:3. Do pobjede su došli ponajviše zahvaljujući vrataru Romanu Pruseku koji je ostvario 32 obrane u svega trećoj NHL utakmici u karijeri. Da bi pobjeda bila slađa pobrinuo se bivši branič Islandersa Zdeno Chara, koji je postigao dva pogotka, od čega posljednji u posljednjoj sekundi utakmice.

Dok je Boston u velikoj formi, Buffalo već devet utakmica ne zna za pobjedu. Sinoć su poraženi od Bruinsa na svom ledu 4:3. Obzirom na poteškoće u poslovanju, Sabresi su na prodaju, a sinoć ih je gledalo nekoliko potencijalnih kupaca koji nikako ne mogu biti zadovoljni onim što su vidjeli. Boston je vodio od prve do posljednje minute susreta. U vodstvo ih je doveo Joe Thornton već u 21. sekundi utakmice. Početni šok bio je velik i Bruinsi su otišli do još jedne pobjede. Odličan je bio vratar Shields koji je obranio 37 udaraca.

Minnesota nije uspjela slaviti protiv Edmontona. Iako su jedno od najugodnijih iznenađenja dosadašnjeg dijela lige, Edmonton je slavio 3:2. Tommy Salo s 24 obrane, od toga čak 14 u posljednjih 20 minuta, i Mike Comrie koji je postigao dva pogotka, najzaslužniji su za ovo iznenađenje. Minnesota nije uspjela poznatom prljavom igrom svladati Oilerse, čak niti približiti se golu. U prvih 40 minuta, primjerice, uputili su svega devet udaraca na vrata.

REZULTATI: New York Islanders - Ottawa 3:5, Buffalo - Boston 3:4, Minnesota - Edmonton 2:3, Detroit - Nashville 4:1, Vancouver - St.Louis 6:3, Carolina - Phoenix 3:2, Toronto - Los Angeles 4:3 (p.), New Jersey - Anaheim 3:2 (p.), Colorado - Columbus 5:4, Montreal - Dallas 2:4.

PAROVI VEČERAŠNJIH SUSRETA: Philadelphia - Florida, Atlanta - San Jose, Washington - Dallas.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Zimski sportovi
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!