Zimski sportovi

NHL: Forsberg može i na koljenima

Tomislav Pacak • petak, 15.11.2002.

U sinoćnjim utakmicama National Hockey League, najpopularniji je bio rezultat 3:2 kojim su Canucksi slavili protiv Kingsa, Senatorsi protiv Panthersa te Anaheim protiv Columbusa. Drugdje, Colorado nastavlja s boljom igrom u gostima nego kod kuće, Avsi su slavili u Nashvilleu, dok Rangersi pokazuju uzlaznu putanju forme, u Calgaryu su ohladili Flamese.

Nakon lošeg starta u sezonu, najskuplja momčad istočne konferencije polako pronalazi pravu igru, sinoć su Rangersi nadvisili Calgary sa 2:1. Flamesi su čak dobro i počeli, Jarome Iginla konačno je namjestio nišanske sprave te je postigao tek četvrti pogodak ove sezone, što je za najboljeg strijelca lige prošle godine puno - premalo. Istina, Calgaryu gol kanadskog Nigerijca nije puno pomogao, Rangersi su napravili rezultatski preokret zahvaljujući golovima Nedveda i Samuelssona.

Nashville se nadao da će nakon duge gostujuće turneje povratak kući donijeti bolje rezultate, no Colorado je imao druge planove - Avalanche je povela pogocima braniča De Vriesa i Morrisa (oba na asistenciju Petera Forsberga), da bi se Predatorsi uspjeli nakratko vratiti u igru golom Andreasa Johanssona. Ipak, "Veliki Peter" okrunio je svoju odličnu igru fantastičnim golom - nakon udarca kojeg je protivnički vratar obranio, Forsberg je pao na koljena, ali je i u takvoj poziciji bio dovoljno precizan za konačnih 3:1 Avsa.

Michael Peca odlučio se vratiti ranije na led nakon svoje ozljede i pripomoći, barem povremeno, svojim Islandersima. Za kapetana Islesa bilo je pametnije da nije izabrao jučerašnji dan, jer je New York naletio na raspoložene Bruinse, a i sam Peca je kriv za jedan pogodak domaćih. Najbolji među dobrima kod Bostona bili su Glenn Murray, Brian Rolston i P.J. Axelsson, od kojih je svaki zabilježio gol i asist. Vancouver je konačno pronašao dobru formu na svom ledu, drugu pobjedu u nizu Canucksi su zabilježili protiv Los Angelesa.

Markus Naslund postigao je dva gola s igračem više, a interesantno, to su najboljem strijelcu Vancouvera bili prvi domaći pogoci u regularnoj sezoni od 4. travnja ove godine. Letkowski je također bio strijelac za pobjednike, dok su Frolov i Armstrong poboljšali rubriku postignutih pogodaka kod Kingsa.

NHL, 14. studeni: Calgary - NY Rangers 1:2; Nashville - Colorado 1:3; Boston - NY Islanders 4:1; Vancouver - Los Angeles 3:2; Columbus - Anaheim 2:3; Ottawa - Florida 3:2; Minnesota - Pittsburgh 1:1;

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Zimski sportovi
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!