Zimski sportovi

NHL: Osveta Montreala, odlični Vancouver

Tomislav Pacak • nedjelja, 17.11.2002.

Slika 1 od 1.

Jedanaest NHL utakmica automatski znači puno zanimljivih događanja, puno interesantnih dvoboja, puno golova, i svega ostaloga što ide uz jedan od najatraktivnijih sportova na svijetu. Tako je bilo i sinoć - Montreal je uzvratio Devilsima za poraz noć prije i slavio 3:1, St. Louis je nakon 0:5 u Edmontonu pobijedio s 1:0 u Calgaryu, dok je Buffalo ostao bez pobjede i jedanaestu utakmicu zaredom, bolji su sa 4:1 bili Ottawa Senatorsi. Pobjednički niz nastavili su Vancouver i Detroit, dok je Minnesota prekinula malu krizu slavljem protiv Washingtona.

Nakon što su u petak odigrali najlošiju utakmicu sezone u New Jerseyu gdje su poniženi s 5:1, Canadiensi su pokazali ponos i uzvratili Devilsima za taj poraz sinoćnjom 3:1 pobjedom u Montrealu. Yannic Perreault predvodio je Habse s dva pogotka, dok je Jose Theodore obranio 23 udarca Devilsa za svoju tek drugu pobjedu u deset nastupa protiv momčadi iz East Rutherforda. Preostali gol za domaće postigao je Donald Audette (prvi u sezoni), dok je čast gostima spasio Colin White.

Gosti se nisu dobro proveli niti u St. Paulu, gdje je domaća Minnesota s 1:0 bila bolja od Washingtona prekinuvši tako niz od tri utakmice bez pobjede. Dwayne Roloson je sa 17 obrana zabilježio prvi shutout sezone, a jedini gol koji je Minnesota trebala postigao je Pascal Dupuis u drugoj trećini. Najbolji igrač Capitalsa je, usprkos porazu, bio vratar Olaf Kolzig s 30 obrana. Istim rezultatom završena je i utakmica u Calgaryu, no tamo su bolje sreće bili gosti - St. Louis je slavio protiv Flamesa pogotkom Erica Bogunieckog, dok je novopridošli vratar Tom Barrasso obranio 23 udarca Flamesa za svoj prvi shutout u sezoni.

Ottawa se navikla na postizanje pogodaka s igračem više, dok se Buffalo naviknuo na - poraze. Senatorsi su slavili sa 4:1, a jedanaestu utakmicu zaredom postigli su barem jedan gol s igračem više, dok su Sabresi jednako toliko utakmica bez pobjede. Todd White predvodio je domaće s dva pogotka, dok je jedini gol za Buffalo djelo Chrisa Grattona.

Za razliku od Buffala, Vancouver nema problema s pobjeđivanjem - Canucksi su protiv Rangersa zabilježili četvrtu pobjedu u nizu, nadigravši pritom goste u svakom aspektu igre. Brendan Morrison bio je strijelac dva pogotka, oba na asistenciju Trenta Klatta, dok je pogodak u praznu mrežu dodao Todd Bertuzzi. Jedini strijelac za Rangerse, koji su pokazivali znakove umora zbog naporne gostujuće turneje, bio je Mark Messier, nedovoljno protiv sinoć raspoloženih domaćina.

NHL, 16. studeni: Montreal - New Jersey 3:1; Minnesota - Washington 1:0; Ottawa - Buffalo 4:1; Calgary - St. Louis 0:1; Vancouver - NY Rangers 3:1; Philadelphia - Boston 2:2; Pittsburgh - NY Islanders 2:3; Florida - San Jose 3:7; Nashville - Columbus 1:1; Edmonton - Los Angeles 1:4; Toronto - Detroit 1:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Zimski sportovi
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!