Zimski sportovi

NHL: Kriza Pittsburgha, raspoloženi Canucksi

Tomislav Pacak • četvrtak, 21.11.2002.

Tri od sinoćnjih pet utakmica bile su odlučene u produžetku - Phoenix i Dallas te Florida i NY Islanders ostali su na broju pogodaka koje su postigli u regularnom dijelu, dok je Montreal drugi puta zaredom slavio protiv Pittsburgha u produžetku. U onim "regularnim" utakmicama, Vancouver je nastavio nizati uspjehe pobjedom protiv Chicaga, dok je Columbus u posljednjoj minuti osigurao trijumf protiv St. Louis Bluesa.

Nakon što su u ponedjeljak navečer Canadiensi u Montrealu pobijedili Pittsburgh u produžetku golom Donalda Audettea, isto su učinili i sinoć. Istina, lokacija je sada bila Pittsburgh, a junak umjesto Audettea Andrej Markov, no na kraju, Habsi su uzeli dva, a Penguinsi samo jedan bod, baš kao i u ponedjeljak. Yanic Perreault i Richard Zednik postigli su golove za goste u regularnom dijelu, dok je Jan Hrdina bio strijelac oba gola za Pittsburgh, svaki puta asistent mu je bio Mario Lemieux. Penguinsi su tako produžili dva negativna niza, sedam puta zaredom nisu pobijedili, a protiv Montreala već osam utakmica nisu okusili slast pobjede.

Phoenix se po drugi puta zaredom uspio vratiti iz minusa od dva gola, nakon Colorada "žrtva" je bio i Dallas, kojem su 2:0 donijeli Brendan Morrow i Sergej Zubov. Na krilima publike, Kojotima su produžetak osigurali Deron Quint i Danny Markov, te vratar Brian Boucher koji je obranio 36 udaraca Starsa. Iako su obje momčadi imale dobrih prilika u produžetku, mreže se više nisu tresle pa je Phoenix prekinuo Dallasov niz od četiri pobjede.

Columbus je, do sinoć, imao lošu naviku gubiti utakmice u posljednjim minutama, a čini se je Blue Jacketsima toga dosta, jer sinoć su u posljednjoj minuti - pobijedili. Utakmica je krenula loše za domaće, jer je St. Louis poveo već u 16. sekundi preko Pavola Demitre, da bi sve na početak vratio Mike Silinger. Grant Marshall potom je donio vodstvo Columbusu, a Al MacInnis, čovjek s najjačim udarcem u NHL, ponovno je izjednačio. Na kraju balade, 48 sekundi prije kraja David Vyborny postigao je fantastičan gol, udario je pločicu iako je bio u teškoj poziciji, gotovo paralelnoj s ledom. Vancouver nije čekao posljednje trenutke za pobjedu, Canuckse je do pete pobjede u nizu predvodio Markus Naslund s dva pogotka i asistom, za relativno lakih 5:3 protiv Chicaga.

NHL, 20. studeni: Pittsburgh - Monetral 2:3 (pr.); Vancouver - Chicago 5:3; Phoenix - Dallas 2:2; Florida - NY Islanders 3:3; Columbus - St. Louis 3:2;

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Zimski sportovi
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!