Zimski sportovi

NHL: Islandersi "razbili" Tampu

Tomislav Pacak • petak, 22.11.2002.

Po običaju, zanimljivo je sinoć bilo u National Hockey League - u dva kanadska dvoboja, Edmonton i Ottawa bili su bolji od Calgarya odnosno Montreala, dok su derbiji između New Jerseya i Rangersa te Philadelphie i San Josea završili bez pobjednika. Colorado ponovno nije bio uspješan kod kuće (tek remi protiv Nashvillea), kao ni Washington koji je izgubio od Minnesote. Prednost domaćeg terena iskoristili su Boston i St. Louis, dok su najuvjerljivija momčad dana bili NY Islandersi koji su sa 7:2 "pregazili" Tampu na njenom ledu.

U Tampi je bilo važno zvati se Jason - Jason Blake postigao je dva gola i dva puta asistirao (u cijeloj sezoni do ove utakmice postigao je dva gola), dok je Jason Wiemer jednom bio strijelac, te tri puta asistent (do sada u sezoni tek dva poena). Kad tome pridružimo dva gola Marka Perrisha i 29 obrana Gartha Snowa, jasno je da "Munje" te večeri nisu imale šansu za nove bodove, iako su domaći poveli već u 49. sekundi golom Bena Clymera.

Gosti su slavili i u glavnom gradu, Wild su sa 4:3 bili bolji od Capitalsa. Pascal Dupuis zadavao je najviše problema Washingtonu (gol i dva asista), kojem je ovo treći poraz u nizu. Razloge lošoj seriji Capitalsi svakako mogu tražiti i u lošoj realizaciji igrača više, ove sezone su iskoristili tek devet od 79 "power-playa".

Dramatično je bilo u St. Louisu, gdje su Blues slavili sa 3:2 protiv Los Angelesa, tek nakon produžetka. Inače, Kraljevi su dva puta vodili tijekom utakmice (Norton i Modry), da bi se domaćin uporno vraćao u igru (Boguniecki i Weight), s time da je ovaj potonji izjednačujući gol postigao 39 sekundi prije kraja regularnog dijela utakmice. Pobjednički pogodak za St. Louis u produžetku postigao je Aleksandar Hovanov, nakon odlične asistencije novaka Petra Čajaneka.

NHL, 21. studeni: Tampa Bay - NY Islanders 2:7; Washington - Minnesota 3:4; St. Louis - Los Angeles 3:2 (pr.); Boston - Carolina 3:1; Ottawa - Montreal 3:2; New Jersey - NY Rangers 4:4; Philadelphia - San Jose 2:2; Calgary - Edmonton 1:3; Colorado - Nashville 1:1;

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Zimski sportovi
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!