Zimski sportovi

NHL: Vancouver uspješan i protiv Detroita

Tomislav Pacak • subota, 23.11.2002.

Gosti i domaćini bili su jednako uspješni u sinoćnjim NHL dvobojima - Dallas i Pittsburgh uzeli su sve bodove u gostima, Buffalo i Vancouver su isto učinili kod kuće, dok su jedini remi dana odigrali Phoenix i Florida. U Buffalu su domaći prekinuli niz od 12 utakmica bez pobjede upisavši prvi uspjeh ovog mjeseca - golovima Pyatta (dva), Patricka, Šatana i Varade Sabresi su sa 5:4 bili bolji od Columbusa.

Atlanta je relativno mlada momčad u NHL, pa s većinom momčadi ima negativan učinak, no s Pittsburghom im zaista ne ide. Penguinsi su pobjedom od 3:1 u Atlanti slavili po 14. puta u nizu protiv Trashersa, a do pobjede su ih doveli pogoci Hrdine, Kovaljeva i Primeaua. Jedina svijetla točka kod Atlante je, kao i obično, bio mladi Rus Ilja Kovaljčuk, strijelac jedinog gola domaćih.

Vancouver je trenutno jedna od najboljih momčadi lige, a Canucksi su to htjeli dokazati i u dvoboju protiv aktualnih prvaka Red Wingsa, koji su u Kanadu došli na krilima pet pobjeda. Ono što su si zamislili Canucksi su i ostvarili, pobjedom od 4:1 zabilježili su šesti trijumf u nizu, prekinuli seriju Detroita, pokazali da mogu igrati i sa najboljima i osvetili se, donekle, Wingsima za prošlogodišnji poraz u playoffu. Todd Bertuzzi uknjižio je gol i asist, Markus Naslund postigao je 13. gol u sezoni (vodi u NHL), a golove su dodali i Klatt te Cooke. Brett Hull bio je strijelac za Detroit, koji je igrao bez Brendana Shanahana čija žena očekuje blizance.

Uvjeljivom pobjedom u Anaheimu (4:0), Dallas je postao vodeća momčad lige, zahvaljujući, među ostalim, i činjenici da su Starsi šest utakmica zaredom ne znaju za poraz. Marty Turco zaustavio je sve pokušaje Mighty Ducksa (31) za svoj treći shutout u sezoni, dok su se za golove pobrinuli Boucher, Dahlen, Young i Hatcher. Nakon što su prošle godine propustili playoff, Starsi su kvalitetno obnovili sastav, te s novim trenerom Daveom Tippetom s pravom računaju na visok plasman.

NHL, 22. studeni: Buffalo - Columbus 5:4; Atlanta - Pittsburgh 1:3; Phoenix - Florida 3:3; Vancouver - Detroit 4:1; Anaheim - Dallas 0:4;

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Zimski sportovi
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!