Zimski sportovi

NHL: Boston odličan protiv Calgarya

Tomislav Pacak • srijeda, 27.11.2002.

Slika 1 od 1.

Sinoć se nije igralo mnogo utakmica u National Hockey League, ali su zato strijelci bili iznimno raspoloženi - u tri utakmice pala su 23 gola, ili nevjerojatnih 7.7 po susretu. Najveću ulogu imao je Bostonov Glenn Murray koji je postigao hat-trick u trijumfu Bruinsa nad Calgaryem (7:2). Vratar Byron Defoe imao je loš debi za svoju novu momčad, Atlantu, a za to su zaslužni Montreal Canadiensi koji su Trasherse svladali sa 3:2. Na kraju, Toronto je nastavio niz solidnih igara pobjedom nad Washingtonom, a gol odluke pao je u posljednjoj trećini.

Prve dvije trećine donijele su periode dobre igre i Toronta i Washingtona, pa je nakon 40 minuta igre na semaforu pisalo 4:4. Antropov, Kaberle, Reichel i Renberg bili su strijelci za Maple Leafse, dok su isto za Capitalse učinili Zubrus, Johansson, Nylander i Ciernik. Za petu pobjedu u sedam posljednjih utakmica Leafsa pobrinuo se Robert Svehla, koji je bio strijelac s igračem više u petoj minuti posljednje trećine. Washington je, pak, u posljednjih sedam puta tek dva puta osjetio slast pobjede.

Byron Dafoe nije branio od prošlosezonskog playoffa, a već je sinoć, u svojoj prvoj utakmici za Atlantu pokazao da će biti veliko pojačanje iako Trashersi nisu došli do bodova. Dafoe, bivši golman Bostona, obranio je 24 udarca Canadiensa, a vrlo dobar bio je i Montrealov Jose Theodore s 25 obrana. Gilmour, Bulis i Koivu upisali su se među strijelce za Habse, dok je najbolji Trasher bio Višeslav Kozlov s golom i asitencijom za gol Tjarnquista.

Bostonova sjajna prošla godina očigledno nije bila slučajnost jer Bruinsi su i ove sezone jedna od elitnih momčadi lige. Svoj status potvrdili su i uvjerljivim "gaženjem" Calgarya, koji je iz Fleet Centra ispraćen sa sedam "komada". Glenn Murray postigao je svoj četvrti hat-trick u karijeri, a dva gola dodao je Brian Rolston. Vratar John Grahame obranio je 29 udaraca Flamesa, nadmudrili su ga tek Jarome Iginla i Martin Gelinas. Bruinsima je ovo bila sedma pobjeda u nizu kod kuće, dok je Calgary upisao sedmi poraz u posljednjih osam utakmica.

NHL, 27. studeni: Boston - Calgary 7:2; Montreal - Atlanta 3:2; Toronto - Washington 5:4.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Zimski sportovi
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!