Zimski sportovi

NHL: Nezaustavljivi Vancouver Canucksi

Tomislav Pacak • nedjelja, 01.12.2002.

Slika 1 od 1.

U sinoćnjih 11 utakmica National Hockey League nije nedostajalo uzbuđenja, a najveći posao obavili su Vancouver Canucksi koji su 5:2 pobjedom protiv Floride nastavili pobjednički niz koji traje već 10 utakmica (rekord franšize). Puno lošija nije ni Ottawa koja je trijumfom nad Islandersima produžila niz nepobijeđenosti na 10 susreta, dok je Edmonton šest utakmica neporažen, sinoć su Oilersi svladali Colorado.

Ottawa je do pobjede nad NY Islandersima (4:2) došla ponajviše zahvaljujući Marianu Hossi, koji igra u životnoj formi. Hossa je postigao dva gola i jednom asistirao, produživši svoj niz utakmica u kojima je postigao barem poen na 13. Radek Bonk dodao je tri asista, a rezervni vratar Martin Pruser 22 obrane za Senatorse, koji su od Islandersa izgubili tek jednom u posljednjih 25 susreta. New Jersey je u odličnoj utakmici slavio protiv St. Louisa u produžetku, a odlučujući pogodak je 12 sekundi prije kraja dodatnog perioda igre postigao Jeff Friesen.

Vancouver je svoj sjajni niz započeo slavljima kod kuće, no Canuckse očigledno ne može zaustiviti ni gostujuća turneja - četvrtu pobjedu u nizu u gostima (a desetu ukupno) Kanađani su zabilježili protiv Floride. Matt Cooke je rano otvorio utakmicu golom s igračem manje, Naslund, Bertuzzi i Salo postigli su golove s igračem više, dok je "normalan" pogodak postigao Brendan Morrison. Dan Cloutier obranio je 29 udaraca Panthersa za svoju prvu pobjedu nad Floridom, nadmudrili su ga tek Bednar i Nilson s igračem više.

Edmonton je kod kuće sa 1:0 slavio protiv Colorada, produživši tako svoj niz nepobjedivosti na šest utakmica, a upravo toliko utakmica bili su neporaženi Avsi prije sinoćnjeg neuspjeha. Vratar Tommy Salo obranio je svih 22 udarca Avsa za drugi shutout u sezoni, a gol odluke djelo je Daniela Clearya, njegov prvi u sezoni.

NHL, 30.studeni: Montreal - Philadelphia 1:2 (pr.); Ottawa - NY Islanders 4:2; Toronto - Buffalo 3:1; Columbus - Carolina 2:4; Pittsburgh - Boston 2:3; Florida - Vancouver 2:5; St. Louis - New Jersey 4:5 (pr.); Nashville - Dallas 5:2; Edmonton - Colorado 1:0; Los Angeles . Chicago 4:1; San Jose - Phoenix 2:3;

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Zimski sportovi
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!