Zimski sportovi

NHL: Četiri susreta u produžetku

Branimir Korać • petak, 06.12.2002.

Slika 1 od 1.

Sedam izuzetno zanimljivih i do kraja neizvjesnih utakmica odigrano je sinoć u NHL-u. Što sezona više odmiče to se više kristaliziraju one momčadi koje će se boriti za Stanley Cup. Tako su sinoć pobjede zabilježili Detroit i Boston, momčad koja je odlično odigrala ovaj dio sezone, iako na rosteru nema veliki broj zvijezda.

Među favorite za osvajanje naslova prije sezone svakako su ubrajani i New York Rangersi, ali oni u dosadašnjem tijeku sezone nisu tu ulogu ničim opravdali. Tako su i sinoć zabilježili poraz i to u produžetku na gostovanju kod Philadelphia Flyersa. 3:2 bio je konačni rezultat susreta u kojem su Flyersi dvaput vodili, a Rangersi stizali to vodstvo. Pobjednički gol za Flyerse postigao je Michal Handzus svega 37 sekundi prije kraja produžetka iz kaznenog udarca kojeg je skrivio branič Rangersa Tom Poti. U prvoj pobjedi Flyersa na svom ledu od 2. studenog, odličan je bio Mark Recchi koji je bio strijelac jednog pogotka te asistent kod drugog kojeg je postigao Roenick. Povratnik u momčad Rangersa Bob Holik i Eric Lindros bili su strijelci za goste.

Boston je za pobjedu protiv Atlante morao uložiti puno truda i igrati produžetak. Junak pobjede Bostona bio je Glenn Murray koji je postigao dva pogotka, od kojih je sigurno važniji onaj u drugoj minuti produžetka za pobjedu 4:3. Svi pogoci u regularnom dijelu postignuti su u drugoj trećini. Boston je odlično otvorio tu trećinu i već nakon tri i pol minute igre u tom dijelu imao je prednost od 3:0 koju su mu donijeli Murray, Stumpel i Gill. Tada dolazi do opuštanja i Trashersi preko Tremblaya i dva puta Kovalchuka od 13. do 15. minute izjednačuju na 3:3.

Odličan susret odigrali su i Tampa i Edmonton. Ruslan Fedotenko je tri minute prije kraja donio pobjedu 3:2 Tampi koja je tako prekinula niz od četiri poraza za redom. "Fedotenko je imao mnogo šansi, ali zabio je kada je bilo najpotrebnije", izjavio je nakon susreta trener Lightninga John Tortorella. Edmonton je na ulasku u posljednju trećinu imao prednost 2:1, ali Pavel Kubina i Ruslan Fedotenko okrenuli su rezultat u korist Tampe. Mike Comrie je jedan gol postigao, a kod jednog asistirao u momčadi Edmontona, ali iz junaka pretvorio se u tragičara jer je 30 sekundi prije kraja susreta propustio veliku prigodu koju mu je obranio sjajni Nikolai Khabibulin.

Ottawa i St. Louis remizirali su na ledu Bluesa. Neigranje prvog vratara St. Louisa Brenta Johnsona uopće se nije osjetilo jer je na vratima Bluesa stajao izvrsni Fred Brathwaite koji je ostvario 30 obrana, od čega čak 22 u posljednjih 25 minuta susreta. St. Louis je u ovom susretu bio dva puta na korak do pobjede. Prvi su poveli preko Douga Weighta da bi izjednačio Chris Phillips. Drugo vodstvo Blues je imao početkom posljednje trećine preko Scotta Mellanbyja, 36-godišnjeg veterana u momčadi Bluesa. Konačnih 2:2 postavio je odlični Marian Hossa.

Bez pobjednika je završilo i u kanadsko-američkom obračunu u kojem je Calgary ugostio Minnesotu. Domaći hokejaši došli su do ranog vodstva već nakon 34 sekunde igre, a pogodak je postigao Rob Niedermayer. 13 minuta nakon vodstva Calgaryja, izjednačio je Andrew Brunette. Svakako valja istaknuti i veliki doprinos ovom rezuzltatu i vratara Flamesa Romana Tureka koji je obranio čak 34 udarca.

U preostala dva susreta, Detroit je bez većih problema svladao Phoenixa 5:3, dok je Nashville s 3:2 svladao ozljedama "osakaćen" Los Angeles.

REZULTATI: Philadelphia - New York Rangers 3:2 (p.), Boston - Atlanta 4:3 (p.), Tampa Bay - Edmonton 3:2, St. Louis - Ottawa 2:2, Calgary - Minnesota 1:1, Nashville - Los Angeles 3:2, Phoenix - Detroit 5:3.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Zimski sportovi
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!