Zimski sportovi

NHL: Coloradu i Washingtonu trileri

Tomislav Pacak • subota, 07.12.2002.

Slika 1 od 1.

Raspoloženi su sinoć bili strijelci u NHL, na čak dvije utakmice rezultat je bio 7:6, a zanimljivo je da su obje dobili domaćini i to u produžetku. U Denveru je Colorado tim rezultatom slavio protiv Montreala, koji nije pobijedio u posljednje četiri utakmice, dok u Pepsi Centru ne zna za pobjedu već šest susreta. Radim Vrbata postigao je pobjednički pogodak u produžetku, nakon što je Steven Reinprecht u posljednjoj minuti osigurao Avsima produžetak. "Lavinu" je predvodio Joe Šakić s dva gola i dvije asistencije, dok je Doug Gilmour s golom i dva asista bio najraspoloženiji Canadien.

Za to vrijeme Atlanti u Washingtonu za pobjedu nije bio dovoljan hat-trick sjajnog Ilije Kovaljčuka, Capitalsi su trijumfirali u produžetku najpopularnijim rezultatom večeri. Peter Bondra predvodio je Capitalse s dva pogotka, dok su po jedan dodali Jagr, Johansson, Konovaljčuk, Lang i Nylander. Hat-trick postigao je i Miroslav Šatan, no to je njegovoj momčadi bilo dovoljno za pobjedu u Madison Square Gardenu. Slovaku je to bio četvrti hat-trick u karijeri (drugi protiv Rangersa), Martin Biron dodao je 32 obrane, a Dmitri Kalinin preostali pogodak. Eric Lindros nastavio je s dobrim izdanjima novim pogotkom, ovoga puta nedovoljnim za bodove New Yorka.

Florida se drugom pobjedom u četiri dana protiv Caroline vratila u utrku za playoffom u Southeast diviziji. Robert Luongo bio je nepogrešiv na golu Panthersa, "pohvatao" je 40 udaraca Hurricanesa za svoj prvi shutout sezone. Sandis Ozolinsh zabio je ključni pogodak svom bivšem klubu, da bi Olli Jokinen dodao gol u praznu mrežu. Derbi zapadne konferencije, a možda i najavu budućeg konferencijskog finala odigrali su Dallas i Detroit, a nakon odlične utakmice svatko se morao zadovoljiti bodom. Fedorov, Maltby i Hull bili su strijelci za Red Wingse, a DiMaio, Guerin i Roenick za Starse, koji su ostali vodeća momčad lige s 39 bodova.

NHL, 6. prosinca: Carolina - Florida 0:2; NY Islanders - Toronto 4:2; NY Rangers - Buffalo 4:1; Washington - Atlanta 7:6 (pr.); New Jersey - Pittsburgh 3:1; Chicago - Anaheim 4:3; Dallas - Detroit 3:3; Colorado - Montreal 7:6 (pr.); San Jose - Columbus 3:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Zimski sportovi
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!