Rukomet

Ivano Balić: "Uspjeli smo sve izdržati"

Laura Novak • nedjelja, 02.02.2003.

Petar Metličić: "Ovo je san svakog sportaša, nama se ostvario. Ja još ne znam gdje sam. Prvo šta san satran, ne znam di sam. Umoran sam, ne mogu se ni veselit koliko sam umoran. Ma, ovo je staršno, uopće za hrvatski sport je odlično da smo mi ovo napravili. Neću reći da su nas ispratili bez nade, ali nisam ni daleko. Mi smo napravili svjetsko čudo, pogledajte koga smo dobili, sve što valja u svijetskom rukometu. Mislim da smo igrali najbolje i zaslužili smo ovo. Zahvaljujem svim momcima, trenerima, ja njih sve obožavam i jedan bez drugog ovo sigurno ne bi napravili."

Nudimo vam ekskluzivne izjave svjetskih rukometnih prvaka!

Renato Sulić: "Šta da ti kažem, nisam svjestan šta smo napravili. Mislim da je presudilo ono što uvijek presuđuje - veliko zajedništvo i želja. Sve je bilo posloženo, disciplina jako velika. Više od ovoga se ne može i pitanje da li će se ponoviti. Danas smo bili vrlo smireni i napravili veliki rezultat."

Slika 1 od 2.
Foto: Laura Novak

Ivano Balić: "Predivan osjaćaj, sve ti se izmješa, jedan put ti dođe smijeh, drugi put suze, treći put ne znaš gdje si. Sva ona slavlja koja sam vidio na televiziji nemaš pojima dok to ne napraviš sam. Sad kad smo osvojili lud sam, ne znam šta da radim. Skaka bi, plaka bi, slavija bi. To je totalno ludilo. U finalu se vidjelo da su obje ekipe umorne. Bilo je pitanje samo tko će prvi pasti, a mi uspjeli izdražti. Stalno smo bili u prednosti, povedeš tri misliš sad će puknit, oni se vrate. Onda opet povedeš, oni se vrate, onda opet misliš da će se slomit, međutim nije im uspjela upornost."

Vlado Šola: "Nisam se još sabrao, možda za tjedan dana. Na Islandu nismo uspjeli, a bila je to stvarno velika generacija igrača. Mislim da će ovi dečki nadmašiti sve generacije u bilo kojem hrvatskom sportu. Olimpijske igre mi je netko ukrao, moj dječački san. Čekao sam dan kad ću se vratit u reprezentaciju, kad ću moći pokazati šta mogu napraviti. Znao sam svoje kvalitete, znao sam da me se dosta ekipa boje. Mnogi nisu vjerovali u mene prijašnjih godina i zato hvala Lini, hvala "Pipeu" i hvala "Bašku" hvala cijeloj ekipi. Ja se nadam da sam se odužio cijeloj ekipi i da ću otići s njima na Olimpijske igre i da ću dočekati taj svoj dječački san i da ću u Ateni osvojiti medalju."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Rukomet
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!