Zimski sportovi

Odluka o prvaku ipak u Ledenoj

Davor Sajko • nedjelja, 16.03.2003.

U izuzetno uzbudljivoj završnici četvrte utakmice doigravanja za naslov prvaka Hrvatske u hokeju na ledu, na Zagrebačkom su velesajmu "Medvjedi" nakon s(p)retnijeg izvođenja kaznenih udaraca uspjeli poravnati rezultat na 2:2 te se tako odluka o novom prvaku Hrvatske odgađa do utorka.

Slika 1 od 2.
Foto: Davor Sajko

Na prepunom klizalištu Zagrebačkog velesajma, ljubitelji hokeja su opet došli na svoje. Dobar hokej i uzbudljiva završnica obliježili su i ovaj susret, a za dva dana predstoji u Ledenoj dvorani Doma sportova i posljednji susret doigravanja nakon kojeg će biti poznat novi prvak Hrvatske u hokeju na ledu.

Poveli su prekosavski gosti u ranoj fazi prve trećine te su do pred sami kraj prvih 20 minuta održavali prednost. Imali su "Veprovi" u nekoliko navrata igrača, a u jednom trenutku i dva igrača više na ledu, međutim to nisu iskoristili. Do poravnanja je došlo nakon predivne akcije domaćih hokejaša, kada je izigrana u potpunosti bila izigrana obrana Medeščaka.

U drugoj trećini do ponovnog vodstva su došli "Medvjedi" i rutinirano održavali stečenu prednost, a tek su pet minuta prije kraja regularnog dijela susreta Zagrebaši uspjeli poravnati. Regularni dio susreta završio je bez pogodaka, a i nakon produžetka od 10 minuta nije bio poznat pobjednik te se pristupilo izvođenju kaznenih udaraca.

Dvije serije po pet izvođača nije donijelo prednost niti jednoj momčadi i tek je u trećoj seriji izvođenja kaznenih udaraca Slovenac Boštjan Kos bio siguran strijelac za Medveščak, dok je na suprotnoj strani Medveščakov vratar Ulčar bio nepremostiva prepreka za Zagrebove strijelce.

Sljedeći u ujedno posljednji susret doigravnja na rasporedu je već za dva dana tj. u utorak s početkom u 19 sati u Ledenoj dvorani Doma sportova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!