Ostali sportovi

WRC Novi Zeland: Novi uspjeh Gronholma

Igor Dragozetić • nedjelja, 13.04.2003.

Marcus Gronholm bez velikih poteškoća došao je do svoje druge ovosezonske pobjede. Prvi pratitelj nedostižnog Finca je, njegov timski kolega, Richard Burns, dok je na trećoj poziciji završio Petter Solberg.

Gronholm je već prvoga dana natjecanja nagovjestio da će voditi glavnu riječ kada je u pitanju pobjeda. Od devet brzinskih ispita, koliko ih je voženo toga dana, aktualni svjetski prvak bio je najbrži na sedam. Drugoplasirani Markko Martin bio je oduševljen mogućnostima svoga Ford Focusa, ali bez obzira na to prednost ispred trećeplasiranog Solberga iznosila je samo 5,5 sekundi. Osim znanja i vještine, mnogi su vozači tijekom početnih devet brzinaca zazivali i sreću s obzirom da je dan počeo kišom, zatim suncem i suhom rutom pa zatim završio padalinama. Fortuna, između ostalih, nije bila sklona Colinu McRaeu koji je odustao zbog problema s ovjesom i Arminu Shwarzu koji je razbio svoj Hyundai već na prvom brzincu.

Tijekom subote Gronholm nastavlja sa svojom dominacijom i zadržava vodstvo unatoč problemima. Naime, tijekom Parahi brzinca finčev Peugeot je završio na boku no bez većih oštećenja. Zbog problema s motorom reli je prije vremena završio Markko Martin, kao i Harri Rovanpera koji je izletio s ceste. Posljednji dan natjecanja na drugom mjestu je doćekao Burns dok Solberg sa svojom Imprezom ostao treći.

Posljednji dan nije donio nikakva uzbuđenja niti iznenađenja. Marcus Gronholm uvjerljivo je došao do pobjede, Richard Burns drugim je mjestom osigurao vodstvo u ukupnom plasmanu, dok je Norvežanin Petter Solberg, nakon neuspjeha u Monte Carlu i Turskoj bio presretan trećim mjestom.

"Sretan sam ovom pobjedom. Automobil iskazuje svoje kvalitete kao i prošle godine. Danas smo odvozili bez panike, jednstavno imao sam osjećaj da nam sve ide od ruke. Odlično sam započeo ovaj reli i to je glavni razlog ove uvjerljive pobjede." - izjavio je nakon uspjeha Marcus Gronholm.

Slijedeći reli na rasporedu je od 7.do 11. svibnja u Argentini.

Rezultati:
1 Grönholm (FIN) Peugeot 3h 45m 21.2
2 Burns (GB) Peugeot +1m 08.7
3 Solberg (N) Subaru +2m 09.8
4 Loeb (F) Citroen +4m 15.4
5 Gardemeister (FIN) Skoda +8m 13.8
6 A.McRae (GB) Mitsubishi +9m 14.2
7 Makinen (FIN) Subaru +9m 50.2
8 Auriol (F) Skoda +10m 18.6
9 Duval (B) Ford +11m 11.7
10 Hirvonen (FIN) Ford +13m 42.3

Ukupni poredak (vozači):
1. Burns (GB) 26,
2. Gronholm (FIN) 20,
3. Loeb (F) 17,
4. C. McRae (GB) 17,
5. Sainz (E) 16,

Ukupni poredak (momčadi):
Peugeot 49, Citroen 44, Ford 26, Subaru 22, Skoda 12, Hyundai 3.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Ostali sportoviSkrol

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!