Vodeni sportovi

Josh Angulo najbolji svjetski jedriličar na dasci

Igor Dragozetić • nedjelja, 28.09.2003.

Amerikanac Josh Angulo došao je do titule najboljeg svjetskog jedriličara na dasci u disciplini Wave nakon što je osigurao drugo mjesto na Grand Slam natjecanju u Syltu, u Njemačkoj. U ženskoj konkurenciji, očekivano, najbolja je Španjolka Daida Moreno.

Josh Angulo osigurao je uspjeh nakon pobjede nad Bjornom Dunkerbeckom u predsposljednjoj utrci dvostruke eliminacije. Jedrilo se po vjetru jačine do 20 čvorova i valovima visine do 120 centimetara. Nakon toga potpuno rasterećen ušao je u dvoboj s Kevinom Pritchardom koji je odlučivao o pobjedniku samog natjecanja. Iako je bio bolji u prvom finalnom ogledu Pritchard je u drugom bio bolji te je došao do pobjede nad novim svjetskim prvakom.

Slika 1 od 1.

U ženskoj konkurenciji discipline do kranjeg uspjeha je došla Španjolka Daida Moreno pokazavši veće umijeće od svoje sunarodnjakinjeNayre Alonso. Njihov je dvoboj osam minuta nakon početka otkazan zbog naglog pada vjetra što je išlo na ruku Daidi Moreno koja do tada nije previše pokazala. S ponovnim pojačanjem vjetra najbolje rangirana svjetska jedriličarka na dasci pokazala je svoje znanje i došla do pobjede.

Natjecanje koje se proteklih osam dana održava u Syltu završava sutra kada će se znati i pobjednik u kategoriji formula.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!