Vodeni sportovi

Završeno Svjetsko Masters Laser prvenstvo

Igor Dragozetić • nedjelja, 05.10.2003.

Nakon nedavno održanog Svjetskog prvenstva za olimpijske klase u Cadizu je održano i Svjetsko prvenstvo u Laseru za jedriličare iznad 35 godina starosti, na kojem je sudjelovalo 250 natjecatelja iz 29 zemalja.

Jedriličari su bili podijeljeni u četiri starosne skupine: od 35 do 44 godine (Apprentice), od 45 do 54 godine (Masters) , od 55 do 64 godine (Grand Masters) te skupinu Laser Radial koja unutar sebe također bila podijeljenja po starosti, a sadržavala je i skupinu za jedriličare starije od 65 godina (Grand Grand Masters).

U prvoj starosnoj grupi do pobjede je došao Britanac Mark Littlejohn slaveći ispred svog sunarodnjaka Stevea Cockerilla. Treće mjesto zauzeo je Australac Brett Beyer. U skupni Masters prvak je Šveđanin Anders Sorensson. Srebro je pripalo Amerikancu Chrisu Raabu, a bronca Alekasandru Nikolajevu iz Rusije. Keith Wilkins iz Velike Britanije prvak je skupine Grand Master.

U najmlađoj skupini Laser Radiala pobjedio pobjedio je Nizozemac Wilmar Groenendijk ispred Thomasa Deimlinga iz Njemačke. Treće mjesto zauzela je jedriličarka Roberta Hartley iz Velike Britanije. U kategoriji Masters natjecao se i naš Goran Bonačić iz splitskog jedriličarskog kluba "Labud", a ukupnu pobjedu je odnio još jedan Australac, Alastair McMichael, dok je slavlje upotpunila njegova sunarodnjakinja Lynda Patterson pobijedivši u konkurenciji jedriličarki. U skupini Grand Masters prvi je Alden Shattuck i Sjedinjenih Američkih Država, a u najstarijoj skupini, također Amerikanac, Peter Seidenberg.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!