Vodeni sportovi

Australci dolaze na America's Cup 2007.

Igor Dragozetić • utorak, 07.10.2003.

Dvadeset godina nakon što je Australija osvojila America's Cup u Newportu, objavljeno je kako stanovnici "zemlje klokana" pripremaju posadu za nastup na sljedećem America's Cupu koji će se temeljiti na novoj generaciji talentiranih jedriličara, tehnoloških i poslovnih partnera.

OzBoyz Challenge temeljit će se na jednom glavnom principu, a to je da 60% posade moraju sačinjavati jedriličari odnosno jedriličarke rođene 1983. godine ili kasnije. Australski sindikat imat će na raspolaganju budžet od 58 milijuna australskih dolara. Identitet OzBoyz Challenga osmislili su osnivački partneri Saatchi & Saatchi, Seek Communications i Sumo koji su sada u fazi pronalaženja zainteresiranih sponzora, posebice globalnih kompanija.

"Trenutačno smo u fazi pregovora s brojnim kompanijama koje su zainteresirane za filozofiju i benificije ovog projekta. Ciljani sponzori su svjetske kompanije s čistim uvidom u potencijal koji America's Cup 2007. donosi sa sobom." - izjavio je glasnogovornik OzBOyz Challenga, Sebastien Destremau.

Sljedeći America's Cup održati će se u Europi, a među potencijalnim domaćinima ostala su još četiri grada: Lisabon, Valencia, Marseille i Napulj.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!