Vodeni sportovi

Mumm 30 Svjetsko prvenstvo: Raznolikost pobjednika

Igor Dragozetić • petak, 10.10.2003.

Treći dan Svjetskog prvenstva za Mumm 30 jedrilice obilježio je vjetar promjenjivog smjera jačine 8 do 14 čvorova, što su organizatori iskoristili te su danas održana četiri jedrenja, a u svakom je slavila druga posada.

U današnjem prvom plovu od samoga starta vodtsvo je preuzeo Jimmy Pahun na jedrilici Region Ile de France. Kao što je bio slučaj i do sada, lidera se teško sustizalo, a s obzirom na gotovo savršeno jedrenje Pahuna i njegove posade prvo mjestu u ukupno petom plovu bilo im je osigurano.

Šesto jedrenje započelo je promjenom smjera vjetra. To su na vrijeme iskoristio Claudio Rechi na jedrilici Cheyenne koji uz pomoć Hamisha Peppera na mjestu taktičara odlučio krenuti lijevom stranom regatnog polja što se pokazalo ispravnim i donijelo im nastavak serije dobrih plasmana ovoga puta najboljim, prvim mjestom.

Predsposljednji današnji ogled donio je i najveću neizvjesnost. Sam početak obilježila je nervoza te su neke jedrilice kažnjene zbog preurenjanog prelaska startne linije. Ostatkom plova glavnu riječ vodili su talijanski Storm System Franca Lora Piane i američki Groovederci Deneena Demourkasa. Na kraju su Amerikanci pobijedili dok su Talijani pali na šesto mjesto.

Osmo jedrenje pripalo je jedrilici Parimor-Thule čime je u osam održanih plovova slavilo osam različitih posada iz isto toliko zemalja koliko ih ujedno i nastupa na ovom Svjetskom prvenstvu.

U ukupnom poretku vodi jedrilica Cheyenne, a novi prvak znati će se sutra kada je posljednji dan natjecanja, a organizatori će pokušati održati još tri jedrenja koliko ih je bilo i predviđeno.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!