Vodeni sportovi

Završen Cres Cup 2003.

Igor Dragozetić • nedjelja, 12.10.2003.

Tijekom ovoga vikenda na otoku Cresu održana je regata Cres Cup 2003., na kojoj su sudjelovali jedriličari i jedriličarke iz Hrvatske i Slovenije, a natjecali su se u klasama Optimist i Europa.

Regata je okupila 87 natjecatalja, 76 u klasi Optmist i 11 u klasi Europa. Nakon tri održana jedrenja ukupnu pobjedu u klasi Optimist odnio je Mihovil Fantela iz zadarskog jedriličarskog kluba Sveti Krševan sa sedam negativnih bodova (4., 2. i 1. mjesto). Drugo mjesto pripalo je Slovencu Niku Pletikosu iz jedriličarskog kluba Pirat iz Portoroža, dok je trećeplasirani Stefan Weidlich član pulskog kluba Vega. Četvrto mjesto osvojila je Slovenka Kim Pletikos također iz kluba Pirat čime je ujedno i najbolje plasirana jedriličarka klase Optimist s 24 negativna boda.

U klasi Europa s osam negativnih bodova prvi je Josip Kršanac iz opatijskog kluba Croatia. S četiri negativna boda više drugi je Luka Jurasić iz Malog Lošinja, dok je treći Ivan Kunić također iz jedriličarskog kluba Croatia. Najbolje plasirana jedriličarka, Vjerana Katić iz kluba Sveti Krševan nalazi se na sedmom mjestu ukupnog poretka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!