Vodeni sportovi

Završeno Prvenstvo Hrvatske za juniorske klase

Igor Dragozetić • nedjelja, 12.10.2003.

Tijekom ovoga vikenda u Zadru je održano Prvenstvo Hrvatske za juniorske klase Laser Radial, Laser 4.7 i 420. Na prvenstvu se nasupile 63 posade iz tri zemlje, Hrvatske, Slovenije i Češke.

U klasi Laser Radial, u konkurenciji 27 natjecatelja, nakon šest jedrenja pobjedu je zaslužio Tonko Kuzmanić iz splitskog jedriličarskog kluba Mornar s 18 negativnih bodova (3, 8, 5, 1, 11, 1), dok je drugi Daniel Mihelić član kluba galeb iz Kostrene s 21 negativnim bodom. Treće mjesto pripalo je Nikši Stipanoviću iz splitskog Mornara.

Klasa Laser 4.7 pripala je Marku Šestanu iz jedriličarskog kluba Opatija sa sakupljenih 17 negativnih bodova. Jednog više imao je drugoplasirani Marko Mudnić iz splitskog Špinuta dok je treći Ivo Matić član kluba Mosor iz Trogira također s 18 negativnih bodova.

U klasi 420 pobijedili su Matija Longin i Pavle Kostov iz zadarskog jedriličarskog kluba Uskok, koji je ujedno bio i domaćin ovog natjecanja. Drugo mjesto pripalo je njihovim klupskim kolegama Zlatki Glavurtić i Sandru Petaniju dok je treća češka posada koju čine Ilona Mayerbergova i Radka Klusačkova iz Brna.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!