Vodeni sportovi

AAG.BigOne prvi na Viškoj regati

Igor Dragozetić • nedjelja, 19.10.2003.

Nakon pobjede na Mrdujskoj regati prije dva tjedna jedrilica AAG.BigOne predvođena Tomislavom Bašićem došla je do pobjede i na Viškoj regati, koja se tijekom ovoga vikenda održavala na relaciji Split - Vis - Split.

Slika 1 od 2.
Foto: Igor Dragozetić

Više od stotinu prijavljenih jedrilica prvi je dio natjecanja od Splita do Visa započelo je u petak. Natjecatelje je ispratila bura koja je tijekom dana sve više slabila. Pretpostavljalo se da će u open konkurenciji glavnu riječ voditi maxi krstaši. Prva je do Visa došla slovenska jedrilica Veli Viharnik, pobjednica ovogodišnjeg izdanja Fiumanke. Drugo vrijeme ostvario je zadarski AAG.BigOne, dok je treći bio Amor Giovannija Tironija. Četvrto mjesto pripalo je zadarskoj Cometi.

Time su se ujedno izdvojili i glavni favoriti za pobjedu prije povratka iz Visa u Split koji je uslijedio danas. Na samom startu problemi s vjetrom, te su posade prvih sat vremena provele u iščekivanju bilo čega što bi im moglo napuniti jedra. Dočekali s maestral , koji je najbolje iskoristila Cometa ostvarivši prvo vrijeme na relaciji Vis - Split, ali joj je to bilo dostatno tek za treće mjesto ukupnog poretka. AAG.BigOne došao je još jednom drugi što im bilo dovoljno za pobjedničko mjesto. Veli Viharnik ukupno je završio treći dok je Amor na četvrtoj poziciji.

Tijekom jučerašnjeg dana u viškom akvatoriju tridesetak jedrilica natjecalo se u štap-jedrenju, a prvo mjesto odnio je Toni Bulaja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!