Vodeni sportovi

Rolex Middle Sea Race: Alfa Romeo prvi prošao ciljem

Igor Dragozetić • utorak, 28.10.2003.

Danas je, tijekom ranih popodnevnih sata, jedrilica Alfa Romeo prošla ciljem utrke Rolex Middle Sea Race, potvrdivši time još jednom svoju dominaciju. Druga je ciljem prošla jedrilica Nokia s nešto manje od tri pol sata zakašnjenja za prvoplasiranima, što im zasada donosi vodstvo u korigiranom poretku.

Alfa Romeo je došao do pobjede međutim nije uspio oboriti rekord utrke koji iznosi nešto manje od 65 sati. Razlog tome treba tražiti u bonaci koja je tijekom noći vladala regatom. "Prošla je noć bila prilično frustrirajuća za nas. Prošli smo Lamapdusu s dobrim uvjetima za rušenje rekorda, međutim dvadesetak minuta kasnije vjetar je u potpunosti nestao, tako da smo cijelu noć potrošili za ništa. Mislim da nismo nigdje pogriješili jednostavno nismo imali sreće s vremenom. Morat ćemo se vratiti dogodine kako bi oborili rekord" - komentirao je nakon pobjede Neville Crichton, vlasnik Alfa Romea.

Druga je ciljem prošla Nokia koja u korigiranom vremenu drži vodstvo ispred Alfa Romea. "Mislim da je glavni razlog našeg dobrog rezultata dobra opremljenost i spremnost kormilara i trimera. Svaka je noć bila izuzetni marčna bez mjeseca i ikakvog drugog svjetla tako da je posada koja može brzo upravljati i trimati jedra bila od izuzetne važnosti kao i njihova učestala rotacija" - izjavio je skiper Nokie, David Bedford. Najveća prijetnja njhovom korigiranom prvom mjestu je OptimumM 3, koji mora proći ciljem do jednoga sata iza ponoći ukoliko želi preuzeti vodstvo.

Treći je ciljem prošao Leopard of London vlasnika Mikea Sladea. AAG.BigOne i dalje se nalazi u utrci, a prema posljednjim informacijama do kraja im je preostalo još stotinjak nautičkih milja. Od 44 jedrilice koliko ih je krenulo u utrku ostalo ih je još 35 koje raspršene na više od 200 milja udaljenosti, a na posljednjem mjestu je Lorelli III.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!