Vodeni sportovi

Peter Gilmour pobjednik Nippon Cupa

Igor Dragozetić • nedjelja, 23.11.2003.

Peter Gilmour pobjednik je Nippon Cupa 2003., međunarodnog match-race natjecanja koje je i ove godine okupilo najbolje predstavnike dvobojskog jedrenja. Iako je u finalnoj seriji izgubio prvi ogled Gilmour je na kraju bio bolji od Magnusa Holmberga ukupnim omjerom 3:1.

Već u prvom dijelu natjecanja, Round Robin, bilo je jasno tko su favoriti. 12 posada odmjerilo je međusobno svoje snage, a u polufinalne borbe s najboljim rezultatom je ušao Magnus Holmberg s 10 pobjeda i jednim porazom, dok je Peter Gilmour bio drugi s jednakim omjerom. Treće mjesto osigurao je Dean Barker s osam pobjeda, dok je posljednju ulaznicu za polufinale uzeo Gavin Brady ostvarivši sedam pobjeda.

Kao i cijelo natjecanje i polufinalne borbe jedrile su se u povoljnim uvjetima. Vedro vrijeme s valovima visine do tri metra te vjetrom brzine do sedam metara u sekundi donijelo je Gilmouru i Holmbergu pobjede od 3:2 u dvoboju s Barkerom odnosno Bradyem

Pored navedene četvorke na Nippon Cupu su sudjelovali Paolo Cian , Jesper Radich, Luc Pillot, Stephen Lindberg, Andy Green, te domaći predstavnici Yasutaka Funazawa, Eiichiro Hamasaki i Takao Nimnomiya.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!