Vodeni sportovi

Sydney-Hobart: Nastavlja se bitka Skandie i Zane

Igor Dragozetić • nedjelja, 28.12.2003.

Vodeće jedrilice Zana i Skandia ušle su u samu završnicu regate od Sydneya do Hobarta, a uzbuđenja ne nedostaje s obzirom da su počele naizmjenične promjene na prvome mjestu.

Četrdesetak milja prije kraja Zana je uspjela preći u vodstvo ostavivši Skandia na dvije milje udaljenosti. No Skandia samo zakratko gleda u leđa skiperu Stewartu Thwaitesu te uskoro vraća vodstvo i prednost od sedam milja. Prema posljednjim informacijama maxi krstaš Zana je ponovno prvi s ne više od dvije milje prednosti. Vodećem dvojcu je do cilja presotalo još dvadeset pet nautičkih milja, a dodatne izazove nosi ulazak u tok rijeke Derwent gdje se nalazi cilj, te slabljenje vjetra koje smanjuje brzinu jedrilica ispod 9 čvorova tako da će taktičko nadmudrivanje, ali i neizvjesnot potrajati do samoga kraja. Na trećem mjestu nalazi se Grundig AAPT s pedeset nautičkih milja udaljenosti od vodeće Skandie.

Po IMS-u Yendis je ponovno preuzeo vodstvo, a glavni konkurent mu je jedrilica Ichi Ban te First National koji s vodeće pao na treću poziciju.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!