Tenis

Federer "potopio" Francuze

Ivor Krapac • ponedjeljak, 07.04.2003.

Slika 1 od 1.

Jedina nedjeljna nepoznanica u četvrtfinalu Davis Cupa riješena je vrlo brzo, nakon sata i 29 minuta. Roger Federer je sa 6:1, 6:0 i 6:2 "razbio" Fabricea Santoroa, zamjenu za ozljeđenog Sebastiena Grosjeana, i odveo švicarsku reprezentaciju do slavlja u Toulouseu... Švicarci su samo jednom ranije igrali polufinale Svjetske skupine, koja je inaugurirana 1981., a u novom pokušaju čeka ih izazov u Australiji, u dvoboju s Lleytonom Hewittom i društvom. S ovako inspiriranim Federerom, ni to nije put bez nade...

"Posrnule" Francuze, koji neće ponoviti prošlogodišnje finale, nije utješila pobjeda Nicolasa Escudea u posljednjem meču, teških 7:6(5), 5:7 i 7:6(3) protiv Georgea Bastla. "Uništio" ih je Federer - dvaput uvjerljiv u singlu, uspješan i u paru s Marcom Rossetom...

Tri od četiri polufinala završila su s 5-0. Španjolcima je uspjelo protiv naših reprezentativaca, Australci su "projurili" Malmöm, a Argentinci su uvjerljivo "detronizirali" branitelje naslova, Ruse.

Glatko australsko slavlje osigurali su Wayne Arthurs, sa 6:3, 3:6 i 7:6(4) protiv Joachima Johanssona, te Mark Philippoussis, uz 7:5, 5:7 i 6:3 protiv Magnusa Normana. Argentinci su u Buenos Airesu "pomeli" Ruse uz pobjede Mariana Zabalete, 6:1 i 6:4 protiv Mihaila Južnjog, i Gastona Gaudija, 7:6(4) i 6:3 protiv Nikolaja Davidenka.

Četvrtfinale Svjetske skupine Davis Cupa: Francuska - Švicarska 2-3, Švedska - Australija 0-5, Španjolska - Hrvatska 5-0, Argentina - Rusija 5-0.

Parovi polufinala (19. - 21.9.2003.): Australija - Švicarska, Španjolska - Argentina.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Tenis
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!