Tenis

Slovenke među posljednjih osam

Ivor Krapac • nedjelja, 27.04.2003.

Slika 1 od 1.

Slovenke su dovršile posao u Buenos Airesu - prvi put u reprezentativnoj povijesti igrat će četvrtfinale Fed Cupa... Presudni treći bod u "sudaru" s Argentinom osigurala je Katarina Srebotnik, uz 6:3, 6:7(1) i 6:1 protiv Marije Emilije Salerni, za dolazak do dvoboja s pobjednikom susreta ruske i naše reprezentacije. Domaćima je preostalo tek kozmetičko uljepšavanje rezultata, Natalia Gussoni upisala je 6:4 i 6:2 protiv Maje Matevžič, a Gussoni i Salerni 6:2, 3:6 i 6:4 protiv dvije Tine, Pisnik i Križan - i na kraju dvoboja pisalo je 3-2 za Sloveniju.

U ostalim susretima prvog kola subota je donijela prva dva singla. Povratak sestara Williams u reprezentaciju SAD-a značio je lagodan posao protiv Čehinja - Venus je sa 6:1 i 6:0 "razorila" Daju Bedanovu, a Serena upisala 7:5 i 6:1 protiv Ivete Benešove. Problem je bila samo prva dionica, Čehinja je čak, na servisu prve tenisačice svijeta u desetom gemu, imala i set-loptu...

Ponovno kompletne Belgijke, tijekom prošlogodišnjeg ispadanja u Italiji to nije bio slučaj, očekivano uvjerljivo "guraju" protiv Austrijanki. Kim Clijsters, na povratku nakon jednomjesečnog odmora, ispustila je prvi set protiv Evelyn Fauth, no u ostatku meča nije imala problema, 4:6, 6:2 i 6:2... Justine Henin-Hardenne dodala je 6:2 i 6:1 protiv Patricije Wartusch.

Prva prepreka na putu obrane naslova, gostovanje u Njemačkoj, donosi probleme za Slovakinje. Anca Barna upisala je 3:6, 6:2 i 6:2 protiv Ljudmile Cervanove, a Marlene Weingärtner imala 4:1 u prvom setu protiv Daniele Hantuchove, kad je Ettenheim "posjetila" kiša. Nastavak je sutra...

Španjolke i Australke su na 1-1. Alicia Molik osigurala je prvi australski bod, uz 6:3 i 6:4 protiv Virginije Ruano Pascual, zamjene za Conchitu Martinez, koju muči bolno rame. Magui Serna popravila je raspoloženje navijača u Tarragoni, uz 6:3 i 6:2 protiv Nicole Pratt.

Francuskinje su korak do prolaska protiv Kolumbijki, ponajviše zbog pobjede Nathalie Dechy protiv Fabiole Zuluage u "trileru" - 6:1, 6:7(7) i 6:4, nakon dva sata i sedam minuta. Drugi meč trajao je samo šest gemova, Amelie Mauresmo je pri vodstvu od 5:1 dočekala predaju Cataline Castano zbog boli u želucu...

U Linkopingu zasad ni Šveđanke ni Talijanke nemaju prednost. Za domaće je dobro otvorila Sofia Arvidsson, sa 6:4, 6:7(2) i 6:3 protiv Antonelle Serra Zanetti, a stvari je na početne pozicije vratila Flavia Pennetta, uz 6:4 i 6:3 protiv Hanne Nooni.

Fed Cup, prvo kolo, 26.4.2003.: SAD - Češka 2-0, Švedska - Italija 1-1, Belgija - Austrija 2-0, Njemačka - Slovačka 1-0, Argentina - Slovenija 2-3, Rusija - Hrvatska 2-0, Španjolska - Australija 1-1, Francuska - Kolumbija 2-0.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Tenis
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!