Tenis

Fed Cup: Miškina za kraj, "počasni" bod Šprem

Ivor Krapac • nedjelja, 27.04.2003.

Sve je gotovo nakon tri meča. Ruskinje odlaze u četvrtfinale Fed Cupa, na gostovanje u Sloveniju, a hrvatska reprezentacija će 19. i 20. srpnja igrati za opstanak u Svjetskoj skupini, protiv još nepoznatog suparnika. Saznat ćemo ga nakon ždrijeba, 1. svibnja... Odlučujući treći domaći bod u Moskvi osigurala je Anastasia Miškina, uz 6:2 i 7:5 protiv Ive Majoli.

Servis, moj neprijatelj - tako bi se u najkraćim crtama mogao opisati današnji nastup Ive Majoli protiv Anastasije Miškine, treći poraz u isto toliko međusobnih susreta. Najbolja hrvatska tenisačica samo je jednom uspjela držati servis, u petom gemu drugog seta, odmah potom "kreirala" je i najveću šansu za preokret, breakom za 4:2, no dalje nije išlo... Ruskinja se ekspresno vratila do 4:4, uzela presudni break za 6:5, pa odservirala za uvjerljivo domaće slavlje.

Hrvatski odlazak iz Moskve bez boda spriječila je Karolina Šprem, s uvjerljivih 6:4 i 6:3 protiv Jelene Lihovceve. 18-godišnja Varaždinka je 161., a Lihovceva 30. na svijetu - ova pobjeda bi za Šprem mogla značiti puno, slijedi nastup u Bolu... Susret su zaokružili parovi, dvoboj ruske kombinacije iz singla, Miškine i Dementieve, protiv Mateje Mezak i Darije Jurak, kojeg su domaće dobile sa 6:4 i 6:4 - za završnih 4-1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!