Zimski sportovi

Janica Kostelić: "Dala sam sve od sebe"

Bruno Pilon • subota, 15.02.2003.

Slika 2 od 2.
Foto: Dražen Patarčić

Nakon što je u ciljnoj areni primila čestitke, cvijeće i prigodne darove iz ruku jedne od najvećih skijašica svih vremena, Švicarke Vreni Schneider, Janici nije silazio smješak sa lica: "Stvarno sam dala sve od sebe. Jako sam zadovoljna s nastupima u obje vožnje. Danas me više od koljena boljelo rame, ali samo prilikom starta. Nika mi je dala nekoliko savjeta nakon svoje druge vožnje i to mi je puno koristilo. Čestitam i Niki i Ani, stvarno smo strašna ekipa. Presretna sam, govorili su mi da Svjetsko prvenstvo i nije nešto, ali moram reći da je odličan osjećaj biti prvak svijeta."

Slika 1 od 1.
Foto: Goran Pervan

Nika Fleiss bila je jako raspoložena i vedra nakon osmog mjesta i rezultata karijere: "Jako sam zadovoljna najbolim nastupom ove sezone u slalomu, još malo pa ni pobjedničko postolje neće biti nedostižno. Cijela ekipa me hrabrila prije nastupa, posebno Ivica koji je vjerovao da mogu odlično odvesti. Ovo je veliki uspjeh hrvatskog skijanja. Ana je također bila sjajna, a što reći o Janici, ona je jednostavno nepobjediva."

Ana Jelušić je nakon odličnog nastupa u veleslalomu, sa samo 16 godina ostvarila i odličan rezultat u slalomu: "Šesnaest godina, 24. na svijetu, ne bunim se, to vrlo dobro zvuči. Ušla sam neoprterećeno u današnji nastup. Prva vožnja je bila dobra, u drugoj sam mogla bolje, ali najvažnije je da je Janica uzela zlato."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Zimski sportovi
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!