Zimski sportovi

Bob reprezentativci završili sezonu

Maša Babić • četvrtak, 20.02.2003.

Hrvatski bob reprezentativci završili su ovogodišnju natjecateljsku sezonu nastupivši na Masters kupu u Inssbrucku. Najperspektivnijima su se pokazali juniorski dvosjed reprezentativci Niki Drpić i Boris Lovrić osvojivši 9. mjesto. U mješovitoj posadi nastupili su Martina Makoš i Nikola Nimac te u konkurenciji od 34 momčadi osvojili 22. mjesto. Nimac je nastupio i u skeletonu gdje je bio 16. od 41 natjecatelja.

Ovosezonski rezultati su i više nego zadovoljavajući s obzirom na to da je svim hrvatskim reprezentativcima, osim onima iz četverosjeda, ovo prva natjecateljska sezona. Zadovoljstvo nije krio niti Ivan Šola predsjednik hrvatskog bob saveza i pilot četverca: «Ovo što smo napravili ove sezone iznad je očekivanja. Četverosjed i ženski dvosjed su se već praktički kvalificirali za ZOI u Torinu 2006. Drpić i Lovrić imaju odlično startno guranje, potrebno im je još iskustva u tehničkom dijelu, a to je moguće samo kroz treninge.»

Šola je bio uvjeren i u svjetlu budućnost bob reprezentacije: «Želimo pokazati svima da nastup u Salt Lake Cityju nije bio «ples za jednu zimu». Vjerujem i tvrdim da će Hrvatska biti velesila u bobu za nekoliko godina.» Natjecateljski dio sezone je završio no reprezentativci će već ove zime odraditi sedmodnevne pripreme za sljedeću sezonu u Königseeu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Zimski sportoviSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!