Tenis

US Open: Ančić "pao" u pet setova

Ivor Krapac • četvrtak, 28.08.2003.

Velika ovoljetna kriza Marija Ančića, serija poraza u prvom ili drugom kolu, nastavila se i na US Openu. Protiv 10. nositelja Jirija Novaka izgledao je dobro u prva tri seta, mogao je i dobiti u tri, no u četvrtom i petom nije imao odgovor za Čeha. Završilo je s 3:6, 6:3, 5:7, 6:2 i 6:2, nakon tri sata na terenu - igrački, dosta dobro, no rezultat je ipak izostao.

Sjajan prvi set, riješen breakom u šestom gemu, bio je znak da će Mario prirediti ozbiljne probleme desetom nositelju. U drugom je Čeh opasno "visio". Spasio je break loptu u trećem gemu, nakon što je Mario minimalno promašio forhend, okrenuo je i 15:40 u sedmom gemu, uz veliku priliku našeg tenisača na 30:40. Odličan retern kojeg Ančić ipak nije do kraja iskoristio, "koban" je ponovno bio promašeni forhend... Tri prilike koje su mogle usmjeriti meč u Marijevu korist, no - nije se dogodilo. Kazna je stigla u osmom gemu - Novakov break za 5:3 i rješenje seta.

U trećem je također presudio jedan break. Mario je, nakon prolaska nekoliko teških situacija na svom servisu (spašene break lopte u prvom i petom gemu) dočekao priliku u posljednjem, dvanaestom gemu. Oduzeo je servis - i uvjerljivo došao do 2:1 u setovima...

Nastavak, nažalost, više nije bio toliko uvjerljiv. Četvrti set prohujao je prebrzo, uz dosta Ančićevih promašaja, u petom je ozbiljno "nagazio" i Novak - i brzo je bilo 4:0. Kraj priče, iako je Mario, uz tri asa (ukupno 26 u meču), držao za 4:1, iako je napravio break za 4:2... No, to je bilo sve. Servis je bio tu, igra na mreži također, nedostaje samo mali korak. Nasreću, ima vremena... Zasad je Čeh još uvijek jači - kao i nedavno u Cincinnatiju, kad je slavio s 5:7, 6:3 i 6:3.

Silvija Talaja i Jelena Kostanić oprostile su se u prvom kolu parova. Silviju i Ruskinju Jevgeniju Kulikovskaju su sa 6:2 i 6:3 zaustavile Korejka Yoon-Jeong Cho i Australka Samantha Stosur, a Jelena i Kanađanka Sonya Jeyaseelan nisu mogle protiv francusko-ukrajinske kombinacije, Stephanie Cohen Aloro i Tatiane Perebijnis. Završilo je sa 7:6(5) i 6:4...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!