Ostali sportovi

Golf: Sorenstram ipak nije uspjela

Tomislav Pacak • subota, 24.05.2003.

Na ovogodišnjem Colonialu, velikom PGA turniru koji se održava u saveznoj državi Texas (Forth Worth) u SAD-u, veliku pažnju medija nisu privukli Tiger Woods i ostali "dečki", već najbolja golferica svijeta, Annika Sorenstram, koja je postala prva žena nakon 58 godina koja se na PGA turniru natjecala s muškarcima. Annika nije razočarala, ali ipak nije uspjela "ugurati" se među 70 najboljih...

Annika Sorenstram u ženskom golfu ima istu ulogu kao Tiger Woods u muškom - apsolutno je nedodirljiva kad je na vrhuncu forme. Slijedom toga, očekivalo se da će Sorenstram kad-tad zaigrati s "dečkima", a popularni Colonial bio je sjajna prilika. Nakon što se tri mjeseca samo za to pripremala, Šveđanka nije razočarala prisutne navijače i silu medija koji su došli vidjeti prvu ženu na PGA turniru nakon što je Babe Zaharias zaigrala s muškarcima 1945. U četvrtak, prvog dana turnira, Sorenstram je zabilježila jedan udarac iznad para s čime je zauzela 74. mjesto, samo četiri mjesta udaljena od onih koji osiguravaju nastup i u završnim rundama tijekom vikenda.

Jučer je Annika dobro startala, zabilježila je "birdie" na drugoj rupi, da bi onda ipak malo "zeznula" stvar s nekoliko "boogeya" na teškim i zahtjevnim rupama Coloniala. Na kraju je završila s ukupno 145 udaraca, pet iznad para, čime je osvojila 96. mjesto u konkurenciji 111 natjecatelja. Nakon što je pospremila lopticu u posljednju rupu, Sorenstram je doživjela velike ovacije prisutnih, puno veće nego one koje će sutra zaraditi pobjednik turnira. "Ne žalim što sam došla ovdje. Ako je dama dovoljno dobra da bude pozvala ili da se kvalificira, treba joj dati pravo da se natječe.", izjavila je Sorenstram, dodavši kako joj je ovo bilo sjajno iskustvo, ali da će se ubuduće ipak posvetiti rušenju novih rekorda u ženskom golfu.

Inače, uoči dvije završne runde, vodeće mjesto dijele Kenny Perry i Dan Forsman s osam udaraca ispod para...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Ostali sportoviSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!