Ostali sportovi

Skelini do finala, uspješan i Mario Vekić

Laura Novak • petak, 30.05.2003.

Braća Skelin izborili su finale dvojaca bez kormilara, a Mario Vekić uspio je ući u "malo finale" samaca. Ponovno veliki uspjeh hrvatskog veslanja, jer će sutra u finalu veslati i osmerac. Siniša i Nikša Skelin bili su drugi u polufinalu, iza svjetskih prvaka Engleza. Nisu forsirali u nepotrebnoj utrci za prvo mjesto, već su mirno kontrolirali poziciju koja im osigurava finale.

"Talijani su izletjeli na startu, oni to uvijek tako rade, samo su sada izdržali više od 1000 metara. Englezi su brzo pobjegli za dužinu čamca i to održavali do cilja. Nismo se puno obazirali na njih, išli smo na to da držimo isti ritam cijelo vrijeme i dosta smo lako to odradili. U finalu očekujem izjednačenu utrku, mogli bismo svi biti u razmaku od nekoliko sekundi", rekao je na kraju polufinala Nikša Skelin.

Mario Vekić je u polufinalu samaca bio treći. Gotovo cijelu utrku držao je 4. mjesto, koje je također osiguravalo ulazak u B-finale. U finišu je prestigao Nizozemca Dirka Lippitsa i popravio plasman. Lijep uspjeh Marija Vekića, kojemu je ovo prvo veliko natjecanje na kojem vesla u samcu. "Plan je bio krenuti agresivno, jer mi je start uvijek problem, uvijek krenem lagano. Držao sam se četvrtog mjesta i nisam dozvolio da mi vodeći odmaknu. U finišu sam prošao Nizozemca, koji je očito pukao. Ovo je 7. vrijeme polufinala, ali ne zanosim se puno time. Želja je biti među prvih deset na kraju", rekao je dobro raspoloženi Mario Vekić nakon polufinala.

Vekić će sutra u 10 sati startati u borbi od 7.-12. mjesta i pokušati odveslati utrku ispod sedam minuta, što je drugi cilj koji su on i njegov trener Nikola Bralić postavili prije ove regate.

Finale dvojaca bez kormilara je u 13.15, bit će to odlična utrka jer u Milanu su gotovo sve najbolje posade u toj disciplini. Englezi su najveći favoriti, u finalu su osim braće Skelin još posade Južnoafričke Republike (drugi na lanjskom SP u Sevilli), Srbije i Crne Gore, Sjedinjenih Država i Italije. Finalna utrka osmeraca je tri sata kasnije, u 16.15. Očekuje se da će se za prvo mjesto boriti njemački i hrvatski osmerac. Ivan Jukić i Marko Dragičević su u C-finalu dvojaca bez kormilara osvojili 3. mjesto, ukupno 15. na ovoj utrci Svjetskog kupa.

Rezultati:
Polufinala:
M1x (1.-2. u A-finale, 3.-4. u B-finale, 5.-6. u C-finale):
1. Olaf Tufte (NOR) 7:00.77
3. Mario Vekić (CRO-1) 7:10.82

M2- (1.-3. u A-finale, 4.-6. u B-finale):
1. Matthew Pinsent, James Cracknell (GBR) 6:39.05
2. Siniša Skelin, Nikša Skelin (CRO) 6:41.27

M2- "C" finale:
1. Egipat 1 7:04.07
3. Ivan Jukić, Marko Dragičević (CRO-2) 7:09.42

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Ostali sportoviSkrol

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!