Vodeni sportovi

AAG.Big.One pobjednik Mrdujske regate

Igor Dragozetić • subota, 04.10.2003.

Jedrilica AAG.Big.One, nekadašnjeg naziva Assa Abloy pobijedila je na 72. izdanju Mrduje. Kormilaru Tomislavu Bašiću trebalo je nešto više od tri i pol sata kako bi završio zadanu rutu duljine 22 nautičke milje od Splita do Mrduje i nazad.

Slika 1 od 2.
Foto: Igor Dragozetić

Vjetar je ove godine većim dijelom odlično služio jedriličare. Na startu puhalo je jugo jačine između 10 i 12 čvorova. Na samom početku odlično kreću maxi krstaši. AAG.Big.One uzima vodstvo no uskoro zadarska Kometa preuzima ulogu lidera. U velikoj gužvi koju su činile 302 prijavljene jedrilice došlo je sudara između jedrilica Croatel One i Satan II. Nešto prije obilaska Mrduje AAG.Big.One je ponovno prvi, a zatim jedrilice ulaze u bonacu što koristi prošlogodišnji pobjednik Canon te se približava vodećima. Nakon jednog sata i 45 minuta, Mrduju prvi "okreće" Tomislav Bašić, a pet minuta iza njega prolazi Amor Giovannija Tironija. Kometa ostvaruje treće vrijeme.

Slika 2 od 3.
Foto: Igor Dragozetić

Povratak prema Splitu obilježila su jedra puna vjetra. AAG.Big.One do kraja zadržava prednost i pobjeđuje. Kometa sa skiperom Damirom Majetićem se probija na drugo mjesto, a izvanredno treće vrijeme ostvaruje Citroen na čelu s Tonijem Bulajom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!