Vodeni sportovi

Sydney-Hobart: Skandia u vodstvu, odustale dvije posade

Igor Dragozetić • subota, 27.12.2003.

Na regati od Sydneya do Hobarta stvari polako dolaze na svoje mjesto. Dva najveća favorita izdvojila su se od ostatka flote te vode svoju vlastitu bitku za prvo mjesto…

Slika 1 od 2.

Nakon što je poslije samog starta utrke poveo Grundig AAPT, Skandia i Zana opravdale su uloge favorita i prešle u vodstvo. Nešto više od 200 nautičkih milja do cilja Skandia, unatoč problemima koje su danas imali s kobilicom, ima minimalnu prednost od jedne milje. Grundig je na trećem mjestu s zaostatkom od 25 milja.
Po IMS-u vodi First National sa skiperom Michaelom Spiesom, koji je potisnuo Yendis Geoffa Rossa na drugu poziciju dok je treći Nips-N-Tux.

Nakon što je jedna posada odustala prije samog starta utrku su napustile još dvije jedrilice. Dodo je odustala zbog problema s glavnim jedrom dok je Nicorette okončala nastup nakon oštećenja trupa.

Što se tiče vremenski uvjeta oni se polako pogoršavaju te osim s jugozapadnog vjetra jačine oko 30 čvorova natjecatelji imaju problema i sa sve većim valovima, no čini se da pravi izazovi tek počinju.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!