Ostali sportovi

Braći Skelin zlato na Svjetskom kupu!

Laura Novak • subota, 31.05.2003.

Fantastična utrka Siniše i Nikše Skelina. Prvo mjesto, zlatne medalje i 8 bodova za vodstvo u Svjetskom kupu, uz odlično izveslano vrijeme. 6:20.73 vjerojatno je najbrža utrka svih vremena u ovom dijelu sezone.

Talijani su najbrže krenuli i vodili 1500 metara. Braća Skelin smanjivali su razliku i u posljednjoj četvrtini staze izbili naprijed i sigurno pobijedili. Talijani su ostali drugi, a Englezi, svjetski prvaci osvojili su treće mjesto. Iako je početak sezone, do Svjetskog prvenstva ima još 3 mjeseca, ovdje u Milanu bili su svi najbolji dvojci i zato ta pobjeda ima posebnu težinu.

"Ušli smo u utrku neopterečeni rezultatom i plasmanom, jednostavno htjeli smo odveslati u kontinuitetu što bolje. Malo nam je i vjetar koji puše u krmu pomogao. Malo-pomalo izbijali smo naprijed i kad smo u posljednjih 500 metara vidjeli da smo prvi, a ostalo je dosta snage u nama, sigurno smo odveslali i došli prvi. Nismo se nadali, ali bili smo sigurni u sebe i dobro je prošlo. Ova pobjeda znači puno i malo. Puno jer smo ipak došli prvi i vidjeli da smo dobri, a možemo još i bolje. No, s druge strane to je tek početak sezone i form svih će ići naprijed. No, u svakom slučaju dosta nas zadovoljava ova forma i rezultat koji smo napravili", rekao je Siniša Skelin.

Slika 1 od 1.

"Talijani? Iznenađenje što toliko mogu izdržati, ranije su vodili tek prvih 500 metara. Nama je utrka sjela izvanredno i za finale smo se spremali i to smo napravili. Lako je pobijediti na jednoj utrci, treba na tri, onda se broje mrtvi. Dobro smo krenuli i nadam se da ćemo ostati u ovom ritmu i obraniti naslov pobjednika Svjetskog kupa", izjavio je Nikša Skelin.

Mario Vekić je u "B" finalu samaca bio posljednji, osvojio je dakle 12. mjesto na ovoj regati. Očito se psihološki ispraznio nakon ispunjenja cilja, ulaska u malo finale.

Rezultati:

Finale "A":
M1x:
1. Marcel Hacker (GER) 6:39.97
2. Iztok Čop (SLO 1) 6:41.38
3. Luka Špik (SLO 2) 6:44.75

M2-:
1. Siniša Skelin, Nikša Skelin (CRO) 6:20.73
2. Giuseppe De Vita, Dario Lari (ITA) 6:24.30
3. James Cracknell, Methew Pinsent (GBR) 6:24.41

Finale "B":
M1x:
1. Dirk Lippits (NED) 7:01.83
6. Mario Vekić (CRO) 7:11.54

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Ostali sportoviSkrol

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!