Ostali sportovi

Blanka Vlašić bacala - kuglu, Varaždinci i Osječanke prvaci

Marko Breljak, Tomislav Pacak • nedjelja, 28.09.2003.

Danas je na terenima sportskog centra Svetice održano ekipno prvenstvo Hrvatske, a pobjednici su Slavonija Žito kod atletičarki te Varaždinska banka kod atletičara...

Iznimno uzbudljivo bilo je u ženskom dijelu natjecanja, gdje je tek posljednja disciplina, 4x400 metara, odlučila ukupnog pobjednika. Na kraju, zasluženo je slavila ekipa Slavonija Žita, Osječanke su skupile 93 boda, tek bod više od Mladosti te Kvarner-Autotransa, prošlogodišnjeg pobjednika.

Slika 1 od 2.

Zanimljivo, najbolja hrvatska atletičarka, Blanka Vlašić, pobijedila je u skoku u vis sa, za nju smiješnih, 160 centimetara, ali za svoj klub ASK nastupila je i u bacanju - kugle. Usput, Blanka je u toj disciplini osvojila četvrto mjesto.

Kod atletičara je s ukupno 134 boda slavila Varaždinska banka, koja je bila najkonstantnija. Varaždinci su osvojili četiri prva mjesta, devet drugih i pet trećih te samo s jedno četvrto i peto mjesto. Najveći doprinos toj pobjedi svakako je dao sedamnaestogodišnji Željko Vincek, najveći talent hrvatske atletike, koji je nastupio u čak pet disciplina, na 100 m, 400 m, 800 m te u dvije štafete, na 4x100 i 4x400 metara. Vincek je osvojio prvo mjesto na 400 metara, prvi su bili još Zlatan Žmirak u bacanju kugle, Saša Novoselec u bacanju kladiva, a varaždinska štafeta bila je najbrža na 4x100 metara. Osam bodova manje skupio je Zrinjevac, a 112 zagrebačka Mladost.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Ostali sportovi
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!