Ostali sportovi

NFL: Manning i Coltsi srušili Tampu

Tomislav Pacak • utorak, 07.10.2003.

Peti tjedan National Football League donio je najbolju utakmicu sezone, jednu od najboljih svih vremena - Indianapolis Coltsi su nakon nevjerojatnog povratka pobijedili prvake Bucse sa 38:35. Drugdje, Kansas je u dvoboju nepobijeđenih momčadi bio bolji od Denvera, a neporažena je ostala i Carolina...

Tampa, koja se diči jednom od najboljih obrana svih vremena, nije ni u snu mogla sanjati da joj se takvo što može dogoditi - samo četiri minute prije kraja Bucsi su vodili protiv Coltsa sa 21 razlike (35:14), ali ni to nije bilo dovoljno protiv Peytona Manninga i društva. QB Indianapolisa "režirao" je jedan od najvećih povrataka u povijesti NFL, ukupno je skupio 386 yardi dodavanja, uz dva TD-a. Nakon što su izjednačili u posljednjoj minuti, Coltsi su slavili u produžetku field-golom Mikea Vanderjagta sa 29 yardi.

Carolina ne igra najljepši football u ligi, ali čvrsta obrana+Stephen Davis prava je formula uspjeha za Pantherse. RB Caroline istrčao je 159 yardi protiv New Orleansa, predvodivši tako Pantherse do nove pobjede, uspust postavši prvi RB koji je u prve četiri utakmice s novim klubom istrčao preko 100 yardi.

Uz Manninga, zvijezda vikenda bio je Dante Hall, sjajni igrač Kansas Citya. Hall je u četvrtoj utakmici zaredom vratio početni udarac (kick-off ili punt) za touchdown, donijevši tako Chiefsima pobjedu nad do tada neporaženim Denverom i po prvi puta u povijesti kluba start od 5-0.

Green Bay je dočekao bivšeg trenera Mikea Holmgrena i "pomeo" travnjak s njegovim, do tada perfektnim, Seahawksima.. Brett Favre konačno je bio "pravi", 185 yardi pasinga i dva TD dodavanja učinak su vrijedan budućeg člana Kuće slavnih. Priključio se i Ahman Green sa 118 istrčanih yardi i dva postignuta TD-a.

National Football League, 5. tjedan: Tampa Bay - Indianapolis 35:38 (pr.); Atlanta - Minnesota 26:39, New England - Tennessee 38:30, NY Giants - Miami 10:23, Carolina - New Orleans 19:13, Buffalo - Cincinnati 22:16, Chicago - Oakland 24:21, Dallas - Arizona 24:7, Green Bay - Seattle 35:13, Kansas City - Denver 24:23, Jacksonville - San Diego 27:21, San Francisco - Detroit 24:17, Philadelphia - Washington 27:25, Pittsburgh - Cleveland 13:33.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Ostali sportoviSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!