Zimski sportovi

NHL: Dallas krenuo pobjedom

Tomislav Pacak • četvrtak, 09.10.2003.

Sinoć je s tri utakmice započela nova sezona National Hockey League, a do prvih pobjeda došli su Dallas i Chicago, dok su po bod upisali Boston i New Jersey...

Dallas je željan osvete za prošlogodišnji poraz u doigravanju krenuo žustro u susret protiv Anaheima, te su već u prvih par minuta izbile dvije tuče. No, osim na taj način, Starsi su se "moćnim patkama" osvetili i u igri - već drugi i treći udarac domaćih završili su u golu Jeana Sebastiena Giguerea, strijelci su bili Sergej Zubovi Stu Barnes. Isti je dvojac surađivao i kod trećeg gola Dallasa (Barnes strijelac), dok je konačnih 4:1 postavio Bill Guerin. Jedini strijelac za goste bio je Rob Niedermayer.

Njegov brat, Scott, dva puta je bio strijelac za New Jersey na gostovanju kod Bostona, što je uz gol Jeffa Friesena bilo dovoljno za bod protiv Bruinsa. Domaće je s dva gola predvodio Jeff Jillson, jedan je dodao Joe Thornton, a Bruinsima je svakako pomogla i vrlo raspoložena publika. Navijači,istina, nisu toliko bodrili Bruinse koliko baseball momčad Red Soxe (igrali konferencijsko finale u NY-u protiv Yankeesa), ali Bruinsima to nije smeta, "dokle god navijaju-super".

U izjednačenom dvoboju jakih obrana, Chicago je sa 1:0 bio bolji od Minnesote. Junak je, naravno, bio vratar, u ovom slučaju Jocelyn Thibault, koji je obranio 33 udarca Wilda i pritom uz pomoć obrane "ubio" sedam Minnesotinih prilika s igračem više. Pogodak vrijedan pobjede postigao je Tyler Arnason u drugoj trećini.

NHL rezultati, 8. listopada: Dallas - Anaheim 4:1, Boston - New Jersey 3:3, Chicago - Minnesota 1:0.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Zimski sportoviSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!