Ostali sportovi

Cro Cop pregazio Greena

Davor Sajko • subota, 02.09.2000.


Krut (desno) putuje u Tokio (bb)

Nakon poteškoća u organizaciji malo je nedostajalo da se ne održi pretkvalifikacijski turnir za K-1, Grand Prix Europe 2000. Unatoč problemima jučer (petak) je u prepunoj dvorani Doma sportova održan pretkvalifikacijski turnir za turnir K-1 koji će se održati krajem mjeseca studenog u Tokiju.

Plasman u Tokijo na kvalifikacije za prestižni turnir K-1 osigurao je Šveđanin Joergen Krut savladavši u finalnoj borbi Švicarca Xavita Bajramija. Uz navedeni turnir održana su i tri prestige fighta u kojima su nastupila tri naša predstavnika Mirko Cro Cop Filipović, Siniša Andrijašević te Marko Kutleša.


Superiorni Cro Cop Filipović (Snimio: Bojan Brčić)

Uvodna borba ovog zanimljivog borilačkog spektakla pripala je našem Gordanu Jukiću kojem je bilo potrebno samo dvije runde na pod pošalje Britanca Davea Wilkinsa. Time je Jukić ostvario svoju prvu profesinalnu pobjedu i to zahvaljujući popularnom "low kicku", a time oduševio i dobro pripremio brojnu publčiku u Ledenoj.

Naš predstavnik na Grand Prixu, Dražen Ordulj uspio je doći samo do polufinala. U prvom susretu bio je bolji od Šveđana Bjorna Bregya kojeg je savladao već u prvoj rundi nakon dva knok-outa. U polufinalu je naletio na još jednog Šveđanina, Joergena Kruta, ujedno i pobjednika ovog turnira. Krut je u finalnoj borbi (treće runda) knock-outom savladao Švicarca Xavita Bajramija i time se plasirao na kvalifikacije za K-1 u Tokiju.

Video: Filipovićev trijumf

U tri prestige fighta dva su naša predstavnika ostvarili pobjede dok je Marko Kutleša poražen u dvoboju protiv Francuza Benjamina Bardissa. Ova je borba ujedno bila i borba za naslov interkontinentalnu titulu po WKA federaciji. Cro Cop Filipović u svom je nastupu čak četiri puta rušio svog protivnika Britanca Stuarta Greena za što mu je bila dovoljna samo jedna runda. Filipovićev uspjeh ponovio je i Siniša Andrijašević koji je svojeg protivnika, Jugoslavena s francuskom putovnicom, Nemanju Ulardzića savladao knock-outom u trećoj od pet rundi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Ostali sportovi

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!