Tenis

Leipzig: Ozljeda zaustavila Kim Clijsters

Ivor Krapac • subota, 27.09.2003.

Na 585.000 $ vrijednom WTA turniru u Leipzigu neće se dogoditi očekivani šesti ovogodišnji finalni "sudar" Kim Clijsters i Justine Henin-Hardenne. Razlog je ozljeda gležnja koja je zaustavila Clijsters dok je bila samo dva gema do finala, pri vodstvu od 7:5 i 4:4 protiv Anastazije Miškine...

Slika 1 od 1.

Presudan trenutak dogodio se u osmom gemu drugog seta. Clijsters je pri vodstvu od 4:3 prekinula servis-gem trećepostavljene Ruskinje, zatražila medicinski time-out, dobila čak sedam minuta pomoći fizioterapeuta - no ipak nije previše pomoglo. Izdržala je još samo šest poena... Kasnije je objasnila da se "kobni" udarac dogodio prije tri dana, kada se, silazeći niz stepenice iz prostora za igračice, spotaknula i "načela" gležanj.

Miškina je, tako, izjednačila na 3-3 u međusobnom omjeru, drugu godinu zaredom bila je "kobna" za vodeću Belgijku u polufinalu Leipziga. Lani je sigurno bilo slađe - tada je trajalo do kraja, uz slavlje Ruskinje u tie-breaku trećeg seta...

Justine Henin-Hardenne nije imala problema ni sa zdravljem, ni s protivnicom. Kvalifikantica Maria Vento-Kabchi uzela je samo tri gema, 6:0 i 6:3... Niz druge tenisačice svijeta i dalje traje. Ovo joj je bila 22. uzastopna pobjeda, a posljednji put izgubila je u polufinalu Wimbledona - početkom srpnja!

WTA Leipzig, 27.9.2003., polufinale: Miškina (Rusija, 3) - K. Clijsters (Belgija, 1) 5:7, 4:4, predaja Clijsters, Henin-Hardenne (Belgija, 2) - Vento-Kabchi (Venezuela, Q) 6:0, 6:3.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!