Euro 2003

EP, Skupina D: Turci ipak startali pobjedom

Marko Peris • petak, 05.09.2003.

Prva utakmica i odmah skoro veliko iznenađenje. Tako je započelo natjecanje u našoj skupini D na EP-u 2003. Otpisana i oslabljena Ukrajina izgubila je naime od aktualnih europskih doprvaka Turaka ali je na poluvremenu vodila s čak +10...

Slika 1 od 2.

Od samog početka počeli su Ukrajinci bolje. Vrlo brzo već su vodili s 10:5; Turci kao da nisu znali što ih je snašlo. Sjajna ukrajinska obrana djelovala je u tim trenucima zaista neprelazna za Okura i društvo. Vrlo brzo je bilo već 20:11, da bi prvih 10 minuta završilo s 23:18 za Ukrajinu.

Iznenađeni Turci nisu uspjeli ni u drugoj četvrtini uspostaviti ravnotežu. Tek na trenutak došli su na samo –5 da bi vrlo brzo Ukrajinci bili ponovno na +10. S tim rezultatom se otišlo i na "veliki" odmor; 42:32. Lokmančuk i Drozdov bili su u prvih 20 minuta nerješiva enigma za Turke ali i ne samo oni. Momčadska igra bila je ono što su Ukrajinci imali a Turci ne. Sjajan je u tom razdoblju bio i bivši cibonaš Okunski s 6 postignutih poena a na toj brojci stao je i Jevstratenko. Kod Turaka bolji među lošima tek Türkcan s 10 te Okur s 9 poena u tih, za njih vrlo slabih, 20 minuta.

Ipak Turci se u drugom poluvremenu polako bude, tj. budi se Kutluay. Prednost Ukrajinaca pomalo se "topi" na samo tri koša razlike da bi se u zadnjih deset minuta čak ušlo s vodstvom Turaka; 54:52.

Bio je to početak kraja za Ukrajince. Rutiniranom igrom Turci su uspjeli privesti utakmicu kraju i na kraju pobijediti s čak 77:69; rezultatom koji ne govori o svemu onome što su Ukrajinci propustili. Junak turskog uspjeha bio je dvojac, Okur – Türkcan koji je zajedno postigao 36 poena. Kod Ukrajine najefikasniji Drozdov s 13 uknjiženih poena.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Euro 2003Skrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!