Košarka

VIP i dalje uz Cibonu; problemi u Goodyear ligi

Marko Peris • srijeda, 24.09.2003.

Na danas održanoj konferenciji za novinare direktor Cibone Božo Miličević potpisao je ugovor o nastavku uspješne suradnje VIP-a i Cibone s direktorom marketinga Vipneta Christianom Metzom. Osim toga bilo je govora i o financijskim pitanjima vezanim uz Goodyear ligu i Euroligu.

Konferencija je otvorena svečanim potpisivanjem sponzorskog ugovora. Biti će to četvrta godina zaredom kako je VIP glavni Cibonin sponzor.

Odmah nakon potpisivanja predstavnik VIP-a Christain Metz je rekao: "Prvo bih Vas želio sve srdačno pozdraviti i zahvaliti Vam što ste došli u tako velikom broju. VIP je jedna od najuspješnijih hrvatskih tvrtki, trenutno na visokom osmom mjestu po svojoj poslovnoj dobiti. Donijeli smo u Hrvatsku veliki broj novih tehnologija. Već četiri godine zaredom poslujemo s dobitkom ali isto tako i podržavamo sport i u tom smislu sponzoriramo klubove. Naša glavna snaga je timski rad; samo tako može se naprijed i do pobjede. Evo ovo će biti već naša četvrta godina s Cibonom, koja je jedan od najboljih klubova u zemlji u sportu koji je pak jedan od najpopularnijh. Na kraju poželio bih Vam uspješnu sezonu, puno trica i puno velikih pobjeda."

Nakon njega riječ je dobio direktor Cibone Božo Miličević: "VIP je trenutno najuspješnija mobilna mreža u Hrvatskoj, rastu iz godine u godinu, zajedno s nama. Vrijednost potpisanog ugovora je 400 tisuća eura plus marketinški troškovi što daje stvarnu vrijednost od oko 600 tisuća dolara. Potpisan je na jednu godinu. Što se tiče Cibonih aktivnosti dalje, seniori putuju u Španjolsku dok će kombinirana momčad s Mihovilom Nakićem otići na turnir u Benkovac na kojem će još nastupiti domaćini i Zadar. To je turnir čiji će prihod ići za financiranje razminiravanja a Cibona će također opremiti domaćine sportskom opremom."

Slika 1 od 1.
Foto: Dražen Patarčić

Nakon svečanih govora uslijedila su pitanja o manje ugodnim stvarima. Prije svega o stanju Goodyear lige pred slijedeću sezonu. O svemu Miličević je kazao: "Moramo otvoreno reći da nismo zadovoljni financijskom raspodjelom u Goodyear ligi. Na ovaj način mi dobit ne možemo ostvariti a to je ipak cilj svega. Trebamo primjeniti ili model Eurolige ili troškove razdjeliti na 14 dijelova. Ono što bi Cibona zapravo željela je da ima prihod od svojih TV prava i marketinga a da se troškovi dijele. Na ovaj način Cibona svima puni dvorane, ima velike organizacijske troškove i minus je neminovan." Osvrnuo se Miličević i na povećanje broja članova Goodyear lige: "To se nije smjelo dogoditi. Propozicije su jasne i to je bilo nedopušteno. Ovo što se napravilo trebalo se dogovoriti godinu dana ranije a ne ovako na brzinu. Djelo je to jednog čovjeka ili grupice koja je valjda imala svoj interes za tako nešto a takvo ponašanje je nedopustivo. Sama liga i njezino održavanje nije u pitanju, Cibona se prijavila i normalno će igrati ali neke se stvari trebaju riješiti i to što prije."

Upitan što se konkretno događa oko financijskog problema u Goodyear ligi Miličević je nastavio:"Ma gledajte, mi smo svoju primjedbu uputili u Ljubljanu i o tome se raspravljalo prije par dana. Moram ovdje reći da je ljubljanska Olimpija klub s kojim smo u vrlo dobrim odnosima i da oni u potpunosti dijele naše razmišljanje u pogledu tih problema. Olimpija je na tom sastanku predložila model po kojem bi se nagrađivale pobjede i to je nešto što i nama odgovara."

Što se pak tiče Eurolige Miličević je bio vrlo kratak i precizan:"Euroliga je dužna svim klubovima. Svima duguje 1/3 onoga što im je trebala uplatiti. Razlog takovog stanja je spor s glavnim sponzorom Telefonicom i kada se to riješi možemo očekivati napredak na tom polju. Za vjerovati je da će Cibona na kraju dobiti i više od predviđenog. Novi sponzori za Euroligu "čekaju u redu", ona je vrlo uspješna te za nju nema nikakvog straha."

Na samom kraju osvrnuo se Miličević i na položaj košarke u Hrvata:"Košarka ima nedopustivo loš rejting u Hrvatskoj. S obzirom na nogomet i na ono što košarka znači u Hrvatskoj smiješan je tretman košarke u nekim odnosima. Želimo ići na Olimpijske igre a tako se postavljati. od televizije preko svih ostalih, stvarno je smiješno." Konferencija je ipak završila u vedrom tonu prigodnim domjenkom za novinare uoči nove, nadamo se uspješne, sezone za "vukove".

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

KošarkaSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!